Annons

Alshammar ser fram emot starten

Harmonisk och med egen madrass i bagaget landade medaljhoppet Therese Alshammar i Peking.
Sport • Publicerad 7 augusti 2008
Therese Alshammar. Bild: Fredrik SandbergFoto: 

Nu ser simstjärnan fram emot OS-starten - just tack vare en perfekt finslipning med startmomentet.

Starten är något som vi har nött mycket hela säsongen, och den är det jag är mest nöjd med när vi åkte från Japan. Jag har gjort den snabbaste starten hittills den här säsongen, sade "Tessan".

Annons

Hon valde att skippa det stora svenska förlägret i Fukuoka och laddade upp på egen hand tillsammans med tränaren Johan Wallberg i Chiba utanför Tokyo.

Det har varit jättebra, jag är jättenöjd. Jag har varit där och tävlat tidigare och hade lite kontakter i Chiba. Jag visste att jag skulle trivas, det var nära mellan poolen och hotellet och maten. Och det var lugn och ro.

På torsdagen kom hon till larmet i Peking, där hon tidigare aldrig varit. Första intrycket av OS-byn var positivt:

Det är väldigt, väldigt trevligt. Stora ytor och väldigt fritt. Jag tänkte kanske att det skulle vara smått och litet. Sängen var hård, men jag har med mig egen madrass.

Alshammar är i vattnet första dagen, då det är försök i lagkappen 4x100 m fritt. Efter en eventuell final på söndag är det sedan fem dagar till starten av 50 m fritt där hon hoppas slåss om OS-guld.

Ett upplägg som hon tycker är perfekt:

Lagkappen blir som en sista del i min toppningsfas. Det blir skönt att få känna både på poolen och rutinerna. Sedan är det jättekul att simma lag.

TT: Hur får du tiden att gå sedan?

Det blir inga problem. Jag kommer väl att fortsätta träna, slipa på formen, vila och göra de här småsakerna som är roligt.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons