Annons

Alms teknik stämde inte på VM i Orlando

Det var säsongens stora mål, men det blev ingen högtid. Emilie Alm är tillbaka från U23-VM i Orlando, USA, och hon är missnöjd. Även om vissa saker var till belåtenhet.
Sport • Publicerad 30 juli 2008

– Det var varmt och skönt. Fyrtiofyra grader som mest, säger Trelleborgstjejen som representerar Spader Dam i Helsingborg.

Tyvärr sammanföll den värsta värmen med besöket på Disney World så det fick bli en kort visit.

Annons

Bowlingen handlade om singel, dubbel och lag. Alms besvikelse på resultaten illustreras av att hon inte ens vet vilka placeringar hon fick.

På egen hand blev hon 56:a, i par med Sanna Helldén slutade hon 35:a och det svenska laget kom på 13:e plats. Detta innebar platser i mitten av startfältet.

Trelleborgsbowlarens poängserier var under vad hon normalt presterar. En serie i lag slutade hon med 135. Alm förklarar:

– Det var lite annorlunda än jag trodde. Underlaget var snabbare och då svänger det inte så mycket. Men viktigare var att min teknik inte stämde.

Stämde gjorde det inte för någon av hennes lagkamrater på flicksidan. Sveriges enda framgång kom bland killarna. Med besked. James Gruffman och Kim Bolleby tog guld i par.

För Alms del handlar det nu om att gå vidare. På frågan om hon lärt sig något av världsmästerskapet svarar hon något gåtfullt:

– Man lär sig av sina misstag, och det var väldigt mycket misstag – men vad jag lärt mig vet jag inte riktigt...

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons