Annons

Allt rasade för Vikings – nu väntar tufft kval

Tif Vikings går in i nästa veckas kval som förlorare. Sista matchen i grundserien slutade med säsongens värsta smäll: förlust med 3– 14 borta mot Boro-Vetlanda.
Sport • Publicerad 22 februari 2007

– Det var motiverat. Så dåliga var vi, stönade tränaren Leif Brobeck efter matchen.

Matchbilden var enahanda. Boro var bättre i allt och när trelleborgarna väl erövrat pucken spelade man den snart till motståndarna.

Annons

Mängden individuella misstag var många och geisten saknades helt.

Det stod 4– 0 efter en period. Efter fyra minuter av andra hade hemmalaget gjort 7– 0. Vid ett tillfälle gick det bara åtta sekunder (!) mellan två Boromål.

– Vi gjorde inte ett rätt i dag, sammanfattade Brobeck som inte hittade några individuella ljusglimtar i det kollektiva mörkret. Vikings kom till serieavslutningen med två raka segrar och en positiv trend.

– Jag har ingen förklaring till att det blev så här. Nu kommer vi alla fall ned på jorden rejält inför kvalet. Vi kan inte tro att vi är bättre än vad vi är. Det är väl det positiva med det här, sa Tif-tränaren.

Vikings hamnade på jumboplats i division två södra B och går nu in i ett tufft kval för att behålla sin division två-status. Kvallottningen kommer att offentliggöras under torsdagen. Tif Vikings har att möta tre hungriga division tre-lag i en kvalserie med fyra lag, där endast gruppettan spelar i division två nästa år.

– Vi kommer att träna på som vanligt. Vi drog i alla fall inte på oss några nya skador mot Boro, sa Leif Brobeck.

En vecka har laget på sig att slicka såren. Nästa torsdag börjar kvalet.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons