Allt pekar uppåt för Häcken

Det var en halvt lättad och glad Jörgen Lennartsson, tränare i BK Häcken, som Allehanda fick kontakt med framåt måndagskvällningen. Jörgen hade precis avverkat ett styrkepass med spelarna - som dock slapp undan den vanliga tränarpiskan.
Sport • Publicerad 20 oktober 2003

- Ja, det har varit ganska lugnt i dag. Vi är glada över att ha fått chansen och vi skall verkligen inte klaga på utvecklingen i serietoppen, säger Jörgen. Han bedyrar dock, att såväl han som laget i stort, har båda fötterna på jorden och att man i Häcken ser seriefinalen på lördag som ren bonus: - Vi har egentligen inte haft någon andraplats i vår hand någonsin under säsongen och därför är det också vi som har något att vinna på lördag och TFF ju då bara något att förlora. Så är det! Häcken tillhörde dock - tillsammans med just TFF och redan klara seriesegrande Kalmar - förhandsfavoriterna innan serien men denna inleddes med väldigt trevande spel. När Häcken tog emot TFF på Rambergsvallen den 2 juni och förlorade med 0-1 var man fortfarande på väg neråt i tabellen och det var inte förrän senare man på allvar tog upp jakten på tätlagen: - Vi låg elva efter tio omgångar men var inne i en kraftig generationsväxling med ett ungt lag och visste att tiden arbetade för oss. Efter hand har vi också känt att vi har ett stort spel i oss och efter midsommar har vi vunnit 13 och spelat två oavgjorda matcher av totalt 17. Jörgen tror på en höjdarmatch med minst någon busslast med supporters från Hisingen och när det gäller de båda lagen, avslutar han så här: - Jag tycker nog att TFF och Häcken spelat den bästa fotbollen av lagen efter Kalmar och att vi tränare nog vet tillräckligt om respektive lag.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.