Annons

Allt närmre en ny arena i Trelleborg

Trelleborg kommer allt närmare en modern evenemangsarena. TFF:s ordförande hoppas kunna presentera något konkret redan före jul. "Processen rullar på ett sätt jag inte trodde var möjlig", säger Per-Anders Abrahamsson.
Sport • Publicerad 21 september 2007

Det som i början av året endast var vaga planer är i rask takt på väg att bli verklighet. En ny modern anläggning för fotboll, handboll och andra evenemang.

– Så här långt har det gått förvånansvärt smidigt, säger Per-Anders Abrahamsson.

Annons

Abrahamsson lägger i stort sett all tid med TFF åt arenafrågan. Och frågan brådskar.

– Jag hoppas att vi kan presentera något konkret innan året är slut. Vi måste modernisera Vångavallen till nästa år och det till en kostnad på uppemot tio miljoner. Det hoppas vi undslippa. Det är ju meningslöst att lägga så mycket pengar för en åtgärd som är temporär. Vångavallen behöver utrustas med både markslingor och plantäcke. Det enda sättet att undslippa fotbollförbundets krav är den dispens som kan erhållas om konkreta nybyggnadsplaner presenteras.

– Dispens kan ges om det planeras för en ny arena, sa förbundsbasen Lars-Åke Lagrell till TA-sporten i juli.

– Men det måste handla om verklighet, inte om visioner. Här kommer vi titta på varje enskilt fall och det bygger på sunt förnuft. Det är ju dumt att dra på sig kostnader mär det inte finns något behov, sa Lagrell som inte ville uttala sig i det enskilda fallet. Egentligen finns det därför bara två val: en rejäl upprustning av Vångavallen eller en ny modern evenemangsarena.

Det som talar för det senare är den respons som Per-Anders Abrahamsson fått från näringslivet.

– I planerna ingår tio större affärsrörelser, arena, tilläggsplaner och parkeringsplatser. Det helthetskonceptet lockar invetserarna, säger Abrahamsson.

Enligt TFF-ordföranden finns det ett huvudspår vad det gäller arenans placering. Enligt vad TA-sporten erfar handlar det om en plats någonstans norr om Hedvägen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons