"Allt är mycket bättre"

Per-Anders Abrahamssons tårfyllda ögon sa det mesta. TFF-ordföranden blickade ut över segerrusiga spelare och ledare, samlade sig och konstaterade: "Underbart!"
Sport • Publicerad 2 oktober 2006
"Bättre rustade än 2003." TFF:s ordfröande Per-Anders Abrahamsson, i mitten, gratuleras av fritidschefen Leif Johansson när det allsvenska avancemanget blev klart på Vångavallen i går.
"Bättre rustade än 2003." TFF:s ordfröande Per-Anders Abrahamsson, i mitten, gratuleras av fritidschefen Leif Johansson när det allsvenska avancemanget blev klart på Vångavallen i går.Foto: 

Per-Anders Abrahamsson har varit med om allsvenskt avancemang vid fyra tillfällen. De två senaste som ordförande i klubben.

– 2003 var vi inte förberedda. Allt runt om laget är mycket bättre nu, sa Abrahamsson till presskåren på innerplanen.

– Det som gläder mig mest är att vi hade tre 19-åringar och tre 20-åringar på planen i dag. Det här ska vi bygga vidare på, vi har redan stommen till ett allsvenskt lag. Försvaret håller allsvensk klass, mittfält och anfall håller till hälften allsvensk klass.

TFF kommer att värva spelare, men inte i någon större omfattning.

– Vi ska värva, men vill inte ha en massa agenter ringandes. Vi tar gärna in fler spelare från närområdet, men är inga rasister och kan även tänka oss en smålänning eller en bleking…, sa blekingfödde Per-Anders Abrahamsson med en blinkning. 31-årige Mattias Thylander hyllar laget och samhörigheten inom gruppen. Den äldste spelaren ser stor potential i det unga TFF.

– Vi har många unga spelare som är väldigt utvecklingsbara. Ta Emil Mårtensson... Yousef Fakhro har gjort en fantastik säsong och Mikael Bengtsson, det har jag sagt förut, kan bli vår näste landslagsback.

– Vi ska komma ihåg att vi verkligen har fått ut max av det här laget. Det är få lag som kan säga att de har fått det.

Thylanders egen framtid i TFF är alltjämt oviss.

– Vi håller på och förhandlar.

Martin Falkenby

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.