Annons

Allt annat än kris i backlinjen

Mot Gefle saknade TFF fyra backar och det pratades om backkris. Men vikarierna visade klass. "Nu blir det svårt för Conny (Karlsson) att ta ut laget", hälsade Thommie Persson nöjt.
Sport • Publicerad 12 juni 2007
TFF vann med 3– 2 trots att många saknade allsvensk rutin. Patrick Nilsson, här bredvid Jens Sloth, hoppade in och gjorde sina första allsvenska minuter. "Det var skoj! Jag tyckte jag hängde med bra", sa debutanten som låg bakom 3– 1-målet. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
TFF vann med 3– 2 trots att många saknade allsvensk rutin. Patrick Nilsson, här bredvid Jens Sloth, hoppade in och gjorde sina första allsvenska minuter. "Det var skoj! Jag tyckte jag hängde med bra", sa debutanten som låg bakom 3– 1-målet. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Två mål i baken, visst, men TFF:s nykomponerade fyrbacklinje höll undan Gefles försök att anstorma Christian Fegler i målet.

– När de reducerade till 3– 2 tänkte jag "Åh nej, vi får inte tappa 3– 1 igen", erkände Thommie Persson.

Annons

Han var med för en dryg månad sedan när "säkra" 3– 1 mot BP slutade i 3– 3. Då var Thommie ytterback. Med Linus Malmqvist avstängd och Yousef Fakhro avstängd blev Thommie en viktig kugge i mittförsvaret, bredvid debutanten Christian Ahlström.

Persson/Ahlström har spelat ihop i B-laget flera gånger, men när det gäller tävlingsmatcher och A-laget sträcker sig kamperandet 90 minuter mot Frölunda 2005 och 30 minuter i cupen mot Göteborg 2006.

– Jag tyckte att det fungerade bra. Vi sa innan att Christian skulle gå på höjdbollarna och jag täcka bakom, sa Thommie om fördelningen.

Christian Ahlström gjorde ett kort inhopp på topp mot Halmstad. Inför den allsvenska debuten från start var han nervös.

– Men det var inte så farligt precis innan matchen, sa mittbacken som gjorde fyra matcher i superettan i fjor, elva 2005.

– Skillnaden är inte så stor, i så fall tempot och att det är bättre anfallare i allsvenskan. De gör mål på sina chanser.

Du hade en hel del dueller med Johan Oremo. Hur var det?

– Han var duktig. Han hade väl en chans och gjorde mål på den. Men jag tänkte inte på vem jag mötte. Samtliga vikarier klarade sig undan gott betyg, inklusive högerbacken Andreas Wihlborg som kan ha spelat sig in i startelvan.

– Vi hade en ny backlinje och trots två mål bakåt skötte alla sig mycket bra. Det märktes att de inte spelat ihop innan, men individuellt skötte de sig utmärkt, tyckte Conny Karlsson.

Och Thommie Persson skickade följande hälsning till sin tränare:

Annons

– Nu blir det svårt för Conny att ta ut laget. Och jag spelar helst mittback.

Ja, den här gången höll TFF undan – med vikarier i försvarslinjen.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons