Annons

Allsvenskt motstånd redan nu

TFF har en allsvensk plats i superettan. Men redan den här säsongen får TFF mäta sig med allsvenska lag. Om Öster besegras i kvällens cupmatch har TFF avancerat till kvartsfinal.
Sport • Publicerad 6 juli 2006

2– 1 i senaste omgången borta mot IFK Göteborg förde TFF till fjärde omgången av svenska cupen. Nästa hinder på vägen är Östers IF. Växjölaget har inte spelat en tävlingsmatch på en och en halv månad vilket kan tala för TFF.

– På sätt och vis är det så. Samtidigt kan spelarna vara så spelsugna att det spritter i benen, säger Conny Karlsson.

Annons

TFF-tränaren väljer att, efter intensivt seriematchande, vila några av de mer tongivande spelarna. Bland annat är Jonas Bjurström, Björn Westerblad och Yousef Fakhro inte ens med i truppen.

– Självklart vill vi vila några av spelarna, samtidigt som vi vill ha en konkurrenskraftig laguppställning. Jag ser det som ett A-lag oavsett. Vi hade inte låtit de här spelarna spela om de inte gjort sig förtjänt av det.

Många kan ha svårt att tända till när det handlar om cupmatch, men det finns tändvätska i form av att få möta ett storlag på hemmaplan.

– HIF hemma med Henke Larsson, det är en bra morot, säger Conny.

TFF ställer upp med följande lag:

Fredrik Persson-Dennis Melander, Christian Ahlström, Linus Malmqvist, Thommie Persson-Patrick Nilsson, Charles Anderson, Jens Sloth, Jimmie Augustsson-Michael Mensah, Toni Bahtiri

Reserver: Niclas Jeppson, Mikael Bengtsson, Alexander Steen, Mattias Thylander, Rasmus Bengtsson

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons