Allsvenskan nästa

Stavstens Christian Skoog var lättad efter utklassningen av Alstermo. - Vi har haft hyfsad press på oss och har haft mycket att förlora, säger Christian Skoog efter 33-16 (18-6) och allsvenskt spel efter VM.
Sport • Publicerad 20 januari 2003
Foto: 

- Jag var orolig innan matchen men efter två minuters spel försvann den känslan. Orsaken till oron var att Alstermo är ett erkänt svårspelat lag - bland annat slog smålänningarna Stavsten hemma och tog poäng borta mot Ystads IF. Laget hängde också med i målprotokollet - fram till 2-2, sedan avgjordes matchen. BILD: TOMAS NYBERG På fem minuter gick hemmalaget ifrån till 8-3 sedan Johan Nilsson gjort flera räddningar och den ena Stavstenspelaren efter den andra kontrat in mål. Alstermos offensiv var som bortblåst. Stavstens försvarsspel var utmärkt, offerviljan var total och Johan Nilsson tog det mesta som passerade in i straffområdet. Stavstens defensiv var rena rama Maginotlinjen. - Inställningen var helt otrolig i dag. När det klaffar och vi har den rätta inställningen, ja då är vi ruskigt bra, säger Christian Skoog. Vad ska vi ha för förhoppningar på Stavsten inför allsvenskan? - Man ska inte ha några förhoppningar alls, svarar Christian Skoog. Inte mer än att det kommer att bli roligt att titta på oss och vi kommer att skrälla mot de etablerade lagen. Stavsten möter är ett av tolv lag i allsvenskan. De öbriga är Warta, IFK Malmö och Kristianstad från söderettan, Kroppskultur, Irsta, Alingsås och Lindeskolan från norrettan och från elitserien - Lugi, Guif, Djurgården och Wasaiterna.

Jonas Axelshult-Larsson jonas.axelshult@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.