Allsvenskan kan komma att säljas

Svenska fotbollförbundet öppnar för att sälja namnet allsvenskan. Enligt Expressen finns redan intresserade köpare.
Sport • Publicerad 16 februari 2008

– Det här öppnar ju helt andra möjligheter för oss. Ska någon köpa liganamnet är det ju inte helt ologiskt att det är vi som huvudsponsor som i sådana fall gör det, säger Svenska spels sponsorchef Johan Lindvall till Expressen.

Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell berättar att allsvenskan är till salu för "rätt pris".

– Det råder konkurrens med länder som Norge och Danmark och ju mer intäkter man har desto bättre hävdar man sig i den konkurrensen, säger Lagrell till tidningen.

I Danmark och Norge har redan namnet på de inhemska fotbollsligorna sålts till sponsorer. Och flera svenska klubbar är positiva till idén.

– Pengar som gör att vi kan utveckla fotbollen är mer värt än namnet allsvenskan, säger Hammarbys fotbollschef Lasse Eriksson till Expressen.

Vad kan då namnet vara värt?

Ja, enligt varumärkesexperten Niklas Olovzon handlar det om cirka 25 miljoner kronor, skriver tidningen. Och Olovzon är övertygad om att både allsvenskan och elitserien kommer att bli namnsponsrade. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.