Annons

Allsvenskan kan ge TFF jackpot

Sex miljoner kronor kan ett avancemang vara värt. Men TFF-ordföranden säger att truppen både måste breddas och spetsas oavsett om det blir allsvenskan eller superettan nästa år.
Sport • Publicerad 22 augusti 2003

Två gånger tidigare har allsvenskan fått besök av Trelleborgs FF. Hur går det nästa gång? Den frågan aktualiseras allt mer då TFF alltjämt, trots en formsvacka, ligger på allsvensk plats i superettan. Ordföranden Per-Anders Abrahamsson tror att ett avancemang är värt runt sex miljoner i rena pengar för TFF och menar att klubben är väl förberedd. - Det är självklart att vi vill upp. Vi vet vad det innebär och vi är inte sämre förberedda nu än vad vi var 1991, tvärtom, säger han. Allsvenskt spel innebär för det första att bidraget från föreningen Svensk Elitfotboll mångdubblas. Sedan ökar sponsor- och publikintäkterna samtidigt som resekostnaderna minskar något. Det här gör, menar Per-Anders Abrahamsson, att klubben har resurserna och är redo att satsa hårt för att en eventuell återkomst ska bli lyckad. - Det är en stor utmaning men jag tycker att vi redan nu har en bättre trupp än vad Enköping och Öster hade när de gick upp. Men utanför A-truppen ser det tunt ut. B-laget är Sydsveriges slagpåse nummer ett. - Vi kan inte bara spetsa truppen utan måste också bredda den. I B-laget saknas inte bara antal spelare utan också fullgoda ersättare när vi får skador i A-truppen och bredda måste vi göra oavsett om vi går upp eller ej. När vi var som bäst 1992, -93 och -94 hade vi ett riktigt bra B-lag och som det är nu så är det många av våra spelare som inte känner att de är hotade på sina platser, säger TFF-ordföranden. Ett annat orosmoln är också det faktum att det traditionella stödet från Rune Andersson och Trelleborg AB är högst osäkert i framtiden sedan TFF-välgöraren Andersson lämnat företaget. - Hur Rune Andersson ställer sig till en fortsättning är en mycket viktig faktor. Vi har ingen reservkista med pengar och när det gäller omsättning och resurser ligger vi nära Häcken och Frölunda. Från superettan är det väl Kalmar, som har en mycket välskött ekonomi, som har de bästa förutsättningarna att gå upp, säger Per-Anders Abrahamsson. Men i september åker TFF:s ordförande till Turin, Italien för att försöka få ett möte med Juventus och få storklubben att betala sin skuld på cirka åtta miljoner till TFF. Lyckas han är det värt mer än att gå upp i allsvenskan. I rena pengar, vill säga.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons