Annons

Före detta allsvensk spelare förlänger med TFF

Ytterligare två spelare har förlängt med TFF inför nästa års spel i Elitettan. Bland annat mittfältaren Ebba Jahnfors, som kom tillbaka till klubben i somras från allsvenska AIK.
Fotboll • Publicerad 6 december 2022 • Uppdaterad 7 december 2022
Ebba Jahnfors fortsätter i TFF.
Ebba Jahnfors fortsätter i TFF.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Mittfältaren Ebba Jahnfors fortsätter i TFF. Hon har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben, och kommer därmed spela i Elitettan med laget kommande år.

21-åringen kom tillbaka till TFF, som hon lämnade efter säsongen 2020, i somras efter att ha tillhört allsvenska Kristianstads DFF och AIK. Totalt blev det åtta matcher i damallsvenskan för henne under de åren.

Annons

– Ebba var en viktig del i att vi tog steget upp till Elitettan och hon kommer bidra med väldigt mycket kommande säsong. Förlängningen av Ebba gör att vi har en stark bemanning på mittfältet vilket krävs om vi ska kunna göra bra ifrån oss som nykomlingar, säger Johan Bauer, sportchef i Trelleborgs FF, i ett pressmeddelande.

Även målvakten Erika Nykjaer har skrivit på ett nytt ett-årskontrakt med klubben. Hon anslöt från LB07:s allsvenska trupp inför säsongen 2019.

– Erika är en bra och rutinerad målvakt som kommer bidra till att det är rejäl konkurrens på målvaktssidan den här säsongen. Hon och Jennifer (Wandt) kompletterar varandra bra och tillsammans med målvaktstränare Axel Szabo tar de steg hela tiden, säger Johan Bauer, i pressmeddelandet.

TFF har nu gjort klart med 13 spelare till nästa säsong.

Fakta

TFF:s trupp 2023

Följande spelare är klara för nästa säsong:

Målvakter: Jennifer Wandt, Erika Nykjaer.

Backar: Edina Filekovic, Saga Ollerstam, Ella Degerstedt.

Mittfältare: Irmeli Jonsson, Matilda Andersson, Alice Egnér, Ebba Jahnfors.

Anfallare: Rio Strand, Elisa Lang Nilsson, Tilde Olsson, Jennifer Lilliehöök.

”Ebba var en viktig del i att vi tog steget upp till Elitettan och hon kommer bidra med väldigt mycket kommande säsong.”
Johan Bauer, sportchef TFF dam.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons