Annons

Alla nöjda efter delad poäng

Roy Hodgson var riktigt nöjd, Laurent Blanc klagade inte heller. Erik Hamrén? Efter mötet mellan England och Frankrike (1–1) kanske han var mest nöjd av dem alla.
Sport • Publicerad 12 juni 2012
Engelska fans såg på matchen med spänning.
Engelska fans såg på matchen med spänning.Foto: Alastair Grant

De två väntade toppkandidaterna om slutspelsplatserna i grupp D verkade ju inte oövervinnerliga.

England–Frankrike var en sådan fotbollsmatch som man måste vara förbundskapten för att verkligen uppskatta.

Annons

Avvaktande, händelsefattigt i perioder – och så plötsligt blixtrade det till med ett par individuella prestationer innan det gick tillbaka till att vara stillastående och omständligt igen.

– Personligen tycker jag det var en riktigt bra fotbollsmatch, med tanke på förutsättningarna och värmen. Vi inledde båda halvlekarna bra, fick lite problem på slutet, men det var två trötta lag där ute. Jag är glad för spelarnas skull att de visade att vi håller på den här nivån, sade Englands nye förbundskapten Roy Hodgson.

Men mål blev det.

Steven Gerrard slog en mycket bra frispark – från David Beckham-läge mitt på offensiv planhalva – som mittbacken Joleon Lescott kunde nicka in från nära håll. Det var Manchester City-backens första landslagsmål, och kom efter en period av bra spel mot det stundtals slarviga franska försvaret.

Men Samir Nasri förstörde den engelska festkvällen när han lurade Gerrard, och vackert sköt in kvitteringen från någon meter utanför straffområdeslinjen.

Nasri var extra nöjd med målet.

– Steven känner ju till mig från Premier League, och vet ju att jag brukar öppna upp foten och skjuta i bortre hörnet, men den här gången stängde jag foten. Det var skönt att se den gå in, men jag hade hellre vunnit matchen, sade Nasri, som firade målet lite impopulärt framför den engelska bänken.

Värmen – det var 31 grader varmt vid avspark – gjorde att orken trött för båda lagen. Av de väntade brittiska spelvändningarna såg man inte mycket i de första halvorna av halvlekarna, av Frankrikes vassa avslutare Karim Benzema såg man ännu mindre – hans första skott kom efter en dryg timmes spel – och vore det inte för enstaka blixtar av briljans hade matchen slutat mållöst.

Frankrike har nu imponerande 22 matcher i rad utan förlust.

Samir Nasri igen:

Annons

– Vi förlorade inte, det är det absolut viktigaste så här i början av turneringen. Och jag är trygg i våra förhoppningar att kunna gå vidare från gruppen, sade Nasri, som lämnade matchen med ett ömmande knä.

– Jag åkte på en tackling och ramlade på knät, men det ska inte vara något allvarligt.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons