Annons

Alla fick inte se SM-finalen

Publikrekordet för Studenternas i Uppsala slogs när Hammarby besegrade Bollnäs. Men alla som hade biljett kunde inte se matchen.
Sport • Publicerad 21 mars 2010
Foto: 
Foto: 

UPPSALA

– Det fanns kapacitet på läktarna men folk kom väldigt sent, sade bandygeneralen Charlotte Skott till TT.

Annons

SM-finalen på Studenternas i Uppsala var utsåld, den officiella publiksiffran var 25 560 åskådare. Av dessa var 24 700 betalande publik.

Men redan under den första perioden av matchen försökte många reklamera sina biljetter. Orsaken var att de inte fick plats på läktarna.

– Jag var här med min bror och hans son och betalade 470 kronor för biljetten. Jag fick stå nere i ett hörn och kom inte ens upp på läktaren, sade Hammarbysupportern Olle, 56.

Bandygeneralen Charlotte Skott kunde inte ge något svar till de som ville ha pengarna tillbaka.

– Vi kommer att ha ett utvärderingsmöte under veckan som kommer. Men det fanns kapacitet på läktarna för att ta emot all publik. Problemet var vädret. Folk valde att sitta hemma och mysa så länge som möjligt, sade hon.

Ett annat problem uppstod efter matchen. Tumult uppstod när Hammarbys spelare skulle till omklädningsrummet. Segerrusiga fans ville följa med och fira, de få vakter som fanns kunde inte stoppa fansen som klättrade över avspärrningar och avbytarbås i sin jakt på idolerna.

– Ett lagbrott. Men det är svårt att stoppa när många människor bestämt sig för något, sade Linus Jansson, praktiskt arenansvarig.

Några allvarligare incidenter inträffade dock inte under SM-finalen.

Ann Gäre
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons