Annons

Alfs siffror i dalande

TFF slutade sexa i allsvenskan 2000. 31 seriematcher senare är laget sist i superettan och med Alf Westerberg vid rodret har laget bara vunnit två av de tjugo senaste seriematcherna.
Sport • Publicerad 16 maj 2002

Naturligtvis hamnar tränaren i skottgluggen och Alf Westerberg utgör inget undantag. - Den situation vi hamnat i smärtar, när viljan finns där och när det finns ett nyväckt intresse för föreningen och folk visar att de bryr sig. Efter varje förlustmatch har Alf Westerberg inför pressen öppet kritiserat laget eller sig själv, något som kanske inte är det bästa som ledare för en grupp utan självförtroende. - Jag har kritiserat laget och det har det funnits anledning till när vi har misslyckats. Det är viktigt att dra rätt slutsatser och vi har en öppen dialog där vi delar ut både ris och ros. Vi har högt i tak och spelarna är självkritiska, de samlades i måndags och samtalade internt. Nu gnisslas det i TFF-leden och frågan är hur stort förtroendekapital Alf Westerberg har. - Tre poäng efter fem omgångar var inte vad vi hade planerat. Nu får vi spotta i nävarna, säger Bo Forsén. Är det några förändringar på gång? - Vinner vi inte så kan vi i styrelsen inte sitta vid sidan och titta på. Ingen är nöjd med de tre poängen, varken spelare, tränare eller publiken, säger Bo Forsén. Så det är inga förändringar i eller kring laget? - Det är svårt för mig att svara på. Vi är inte nöjda, inte ett dugg nöjda med de förutsättningarna som finns i laget. De kvalitéerna som finns i laget måste fram och vi i styrelsen ligger inte på latsidan, vi tittar på det här under lupp. Poängen måste fram. Hur ska man ta fram de poängen? - Alla i ansvarig befattning måste leverera. För allas skull hoppas jag att det blir poäng i matchen mot Mjällby på måndag.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons