Annons

Alf Westerberg får lämna sin roll i IFK Göteborg

Trelleborgaren Alf Westerberg är en av dem som drabbas när IFK Göteborg gör flera förändringar i sin organisation.
Fotboll • Publicerad 10 oktober 2018
Alf Westerberg i matchen mot Östersund på Gamla Ullevi för ett år sedan.
Alf Westerberg i matchen mot Östersund på Gamla Ullevi för ett år sedan.Foto: Adam Ihse/TT

Efter 2–2 mot TFF i lördags har det blåst rejält kring IFK Göteborg. I måndags kom det uppgifter från Göteborgs-Posten om att tränaren Poya Asbaghi skulle få sparken.

På onsdagen kommunicerade klubben ut att det är sportchefen Mats Gren som få lämna sin post efter fem år.

Annons

Den före detta spelaren Jonas Olsson, som sedan 2016 varit akademiansvarig i föreningen, tar tillfälligt över som sportchef.

Poya Asbaghi får leda IFK Göteborg även i fortsättningen, men nu med de före detta spelarna Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller vid sin sida.

Det innebär att trelleborgaren Alf Westerberg får lämna sin post som assisterande tränare.

Klubben skriver på sin hemsida att diskussioner förs med Alf Westerberg angående andra möjliga uppgifter inom ramen för IFK Göteborgs elitverksamhet.

– Det är ett skifte som innebär nya röster och andra ögon, vilket vi tror ska ge önskad effekt på plan, säger klubbdirektör Max Markusson, till hemsidan.

Westerberg skrev på ett nytt tvåårskontrakt med klubben så sent som i somras.

– Jag och "Affe" har haft en väldigt professionell relation. Att det inte lyckas fungera året ut är framförallt att jag i min roll som chefstränare inte lyckats involvera honom. Det vill jag vara ärlig och säga. Det är verkligen inte så att läget vi är i på något sätt ska tillskrivas honom utan det är vi som team som misslyckats, sa Poya Asbaghi på presskonferensen enligt Göteborgs-Posten.

57-årige Alf Westerberg var huvudtränare i TFF 1999-2000 och 2012, och under flera år även assisterande tränare i klubben.

Inför säsongen 2013 kontrakterades han som tränare för IFK Göteborgs U19-lag. Sedan 2015 har han varit assisterande tränare i A-laget och tog förra året över som huvudtränare i slutet på säsongen när Jörgen Lennartsson fick sparken.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons