Alf Westerberg: Enormt skönt

Alf Westerberg såg både lättad och glad ut efter söndagens triumf.
Sport • Publicerad 19 juli 2010

TRELLEBORG. – Det var enormt skönt. Man pratar inte om måstematcher men de finns där ändå. Inte för att något avgjordes idag, men det kändes enormt viktigt att vi fick den här skjutsen.

För första gången i år vände TFF underläge till seger.

– En ordentlig kalldusch, sa Alf Westerberg om Gefles mål efter sju minuters spel.

– Klart att det var tufft, samtidigt var det väldigt mycket tid kvar.

Alf Westerberg – som coachade laget i avstängde Tom Prahls frånvaro – hade fått se TFF inleda positivt, men med målet kom alltmer nerver in i spelet.

Hemmalaget kom tillbaka i matchen tack vare en snabb omställning och två fina prestationer (Mattias Adelstam och Andreas Drugge). Sedan kom målet som knappast kan bli mer kännetecknande för ett TFF-mål; ett snabbt pass från Drugge till Fredrik Jensen. Det som föranledde målet var Thommie Perssons genomskärare.

– Just 2–1 är ett sätt att spela som vi gärna vill hitta och som vi varit av med under en väldigt stor del av vårsäsongen. Vi fick lite fart genom lagdelarna och då kom chansen, sa Westerberg.

Han hade varit missnöjd med Perssons och Magnus Anderssons offensiva spel i första halvlek.

– Det tar en bra stund in i matchen innan de vågar vända upp, men när de gör det hittar vi ett spel. Rätt ofta är vi ett hot i djupled idag.

TFF klättrade i och med segern förbi Åtvidaberg.

– Det är klart som fanken att det är viktigt att vi får de här tre poängen, för självkänslan och för att ha kontakt med en hel grupp av lag igen. Vi har fått en bra start och visade upp en väldigt god arbetsmoral.

Sara Riis Hasselskog
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.