Annons

Åldersmix när Hököpinge tog ny storseger

Det tog endast dryga kvarten för Hököpinge att besegra Skurup i gårdagens seriematch i Vellinge sporthall. Det kom inte att handla om en vanlig seger utan närmast en förnedring av gästerna och slutresultatet blev 27-5!
Sport • Publicerad 9 februari 2006

– I dag var vi lite oroliga med två unga och orutinerade brottare i Fabian (Sjåstad) och Linus (Book) och en jättegammal, analyserade "jättegamle" Kenneth Nordström efter matchen.

Fabian var den som inledde segerkavalkaden bland hemmabrottare och han fallbesegrade enkelt Michael Törnkrantz. För segern fick också Fabian priset som bäste hemmabrottare. Anders Persson följde efter mot broder Alexander Törnkrantz och därefter såg Kim Holk piggare ut än på länge, när han fallbesegrade Andreas Nilsson.

Annons

– Jag blir bara bättre och bättre ju längre säsongen lider, menar Kim spjuveraktigt efter den segermatchen.

Även om Linus Book kämpade bra i matchen mot Robin Martinsson var han ändå chanslös och där tog också Robin hem Skurups enda seger. Fallsegern gav också Robin priset som bäste bortabrottare. Hemmatränaren Peter Bremer stod sedan på tur och han vann på teknisk överlägsenhet över Jonas Krischner och avslutningsvis poängbesegrade urstarke Anders Nilsson Peter Lindskog. Kenneth Nordström "slapp" brottas denna kväll, eftersom Skurup kom utan representant i den tyngsta klassen.

I kväll är det dags för ny seriematch i Skånetrean på det lokala planet och då är det Altona som möter såväl Pan/Aktivsom Kävlinge/ Furulund. Även om inte hemmalaget har någon chans till seriesegern - den är vikt åt Hököpinge - så är matcherna ändå viktiga för Lars Revesz & Co, som siktar in sig på andraplatsen:

– Med Banér/Envig och Marsvinsholm kvar - visserligen borta - har vi chansen, om vi vinner hemmamatcherna mot Pan/Aktiv och Kävlinge/Furulund, menar Lasse.

Matcherna i Idrottshemmet startar klockan 19.30 och detsamma gäller i morgon i Söderslättshallen men då handlar det om match för BK Starke i Skånetvåan, med Björnekulla från Åstorp som gäster.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons