Annons

Albäck blir nytt sportcentrum

Kent Sjövall och Mats Svensson passar på att visa upp de framtida visioner fritidsförvaltningen har och båda hoppas på en politisk lösning. Projektet skulle ge två konstgräsplaner och ett tennisstadion. Det mesta på Albäck!
Sport • Publicerad 12 januari 2009

Under flera år har det diskuterats om en konstgräsplan i centralorten och då inte bara för TFF:s ändamål.

- Nej, utan vi vill att flera klubbar ska samsas om konstgräset och i våra visioner finns möjligheten till två konstgräsplaner, menar Mats Svensson.

Annons

I de skissade planerna finns den ena konstgräsplanen - precis som tidigare framkommit - placerad på Vångavallens grusplan.

- Den befintliga tennisanläggningen är utsliten och river vi anläggningen får en fullskalig konstgräsplan plats, inleder Mats. Den andra konstgräsplanen skulle placeras på Albäcksvallen och här förklarar Mats Svensson så här:

- Kan vi köpa in den remsa som i dag ligger öster om den befintliga planen får vi plats med två planer på bredden. Varav den ena alltså täcks med konstgräs.

Albäckshallen är i dag en utpräglad tennishall och de nya utebanorna är tänkta att ligga direkt väster om hallen. Den ena med en liten läktare och med två träningsbanor bredvid.

Projektet skulle få hjälp av den bassäng som kommunen är anmodad att bygga i nordvästra hörnet av Albäcksvallen och som har med soptippens vattenavrinning att göra.

- Det gör ju att vi har tillgång till maskiner och annat på plats och det skulle förbilliga de andra projekten, avrundar Mats Svensson.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons