Annons

Åke Rasmusson assisterande i TFF

Så har då Ulf Larsson hittat sin högra hand. Det är gamle vapendragaren Åke Rasmusson, senast tränare i Limhamns IF, som blir assisterande i TFF nästa säsong.
Sport • Publicerad 5 december 2003

Åke Rasmusson, 47, har skrivit på för ett år och är anställd på 25 procent. Övriga 75 procent arbetar han som husvärd på MKB i hemstaden Malmö. - Det här känns väldigt spännande. Jag har ju jobbat med Ulf tidigare och vet att han är ambitiös och duktig så det är jätteroligt att få jobba ihop igen, säger Åke Rasmusson. Det är Ulf Larsson själv som skött rekryteringsarbetet. - Åke är en klippa som betyder mycket för mig. Det är en trevlig kille som har förmågan att entusiasmera andra människor. Efter tiden i IFK Malmö har jag velat jobba ihop med honom igen och nu när han var ledig så slog vi till direkt, säger TFF-tränaren. Ulf Larsson och Åke Rasmusson började spela juniorfotboll tillsammans i IFK Malmö 1973 och sedan dess har deras vägar korsats många gånger - och nu alltså ännu en gång. 1993-1995 assisterade Rasmusson Larsson i IFK Malmö och efter den perioden följdes de åt till Limhamns IF. De har också jobbat ihop på posten. Åke Rasmusson är steg 3-utbildad - med högsta betyg, påpekar Ulf Larsson. - Han har oerhört mycket fotboll i sin ryggrad och att vi känt varandra så länge är en viktig sak. Vi har alltid kommit bra överens och vi har samma syn på fotboll. Jag tror att Åke, Krister Törnkvist (lagledare) och jag kommer att fungera väldigt bra tillsammans, säger Larsson. - För mig som gammal back är försvaret viktigt. Man vinner mycket där. Samtidigt hävdar ju vissa att anfall är bästa försvar. Men med ett bra försvar har man en bra grund och har man dessutom en stark centrallinje så är mycket vunnet, säger Åke Rasmusson. Din åsikt om 4-3-3? - Har man spelare till det är det ett mycket bra spelsystem. Vad tror du om TFF:s möjligheter i allsvenskan? - Jag tror att vi kan överraska många lag. De spelade bra förra året och med lite spets blir vi ännu bättre nästa år. Som huvudtränare har han lett Limhamn, Vellinge och Kick och har i de klubbarna varit med om att gå upp en division tre gånger och ramlat ner ett hack två gånger. Efter att ha slutat i Kick 2001 var det tänkt att han skulle ta ett sabbatsår men då Anders Grimberg lämnade tränarjobbet i Limhamn för att gå till TFF övertalades han att efterträda Grimberg i Limhamn. Sabbatsåret fick han i år i stället. Men nu är det alltså dags att återigen följa i Anders Grimbergs fotspår.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons