Annons

Aj, aj, inte en knäskada till

Ännu en otäck Jensen-skada. Undersökningen gav dock lugnande besked. Knäskålen har fått sig en törn men korsbandet är helt. "Skönt", säger Fredrik Jensen.
Sport • Publicerad 21 oktober 2009
Foto: 
Andreas Drugge och Joakim Nilsson hjälper Fredrik Jensen av konstgräset på Höllvikens Idrottsplats efter hans knäskada.
Andreas Drugge och Joakim Nilsson hjälper Fredrik Jensen av konstgräset på Höllvikens Idrottsplats efter hans knäskada.Foto: 

HÖLLVIKEN. Med två korsbandsskador i bagaget befarade många det värsta när Fredrik Jensen i går föll ihop knäskadad på Höllvikens Idrottsplats. Efter en kombination av att ha fastnat i gräset, vridit knäet och fått en smäll bakifrån grinade han illa på konstgräset.

Undersökningen några timmar senare var dock positiv.

Annons

– Det är hans knäskål som har hoppat ur led och tillbaka igen. Den brukar göra det ibland. Men i samband med att han fastnade i gräset vred han även knäet vilket gjorde att han fick en mjukdelsskada, en liten blödning. men det är inget allvarligt, säger sjukgymnasten Peter Andersson.

Ny undersökning ska ske i morgon då Fredrik Jensens status inför matchen mot Gefle kommer att ställas. När TA-sporten talade med Jensen under tisdagskvällen hade han ganska ont i knäet men var förhoppningsfull inför helgens allsvenska omgång.

– Jag körde själv hem från träningen och kan gå på benet nu. Sist när det hände, mot Kalmar, så kunde jag ju spela nästa match mot Häcken, men vi får ta ställning till det på torsdag.

Tom Prahl som i nuläget endast har 17 seniorspelare att tillgå inför söndagens match var mer dämpad.

– Det är lite osäkert om han är klar till söndag, säger Tom Prahl.

Positivt är dock att skräckscenariot från Anderslövs konstgräs i mars 2007, då Fredrik Jensen slet sönder sitt korsband och missade större delen av säsongen, verkar vara just ett minne blott.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons