Annons

AIK:are aktuell för TFF

Ett par nyförvärv ytterligare ska spetsa TFF:s allsvenska trupp. 23-årige Mattias Moström från AIK kan bli en av dem. "Han passar väl in i vårt sätt att spela", kommenterar Lasse Larsson, klubbdirektör i TFF.
Sport • Publicerad 4 januari 2007
På väg mot Söderslätt.? TFF hoppas kunna knyta till sig den 23-årige AIK:aren, användbar både på mittfältet och i anfallet. "Han skulle passa in i vårt spel", beskriver TFF:sklubbdirektör Lasse Larsson.
På väg mot Söderslätt.? TFF hoppas kunna knyta till sig den 23-årige AIK:aren, användbar både på mittfältet och i anfallet. "Han skulle passa in i vårt spel", beskriver TFF:sklubbdirektör Lasse Larsson.Foto:  

TFF:s klubbdirektör hade på torsdagen en första kontakt med AIK:s klubbdirektör Ola Andersson. Moström står under kontrakt, men Solnaklubben har gjort klart att man önskar bli av med honom.

– Jag ska träffa AIK igen nästa vecka och höra hur de ställer sig. Det har hänt förr att man släppt i väg spelare och hjälpt till att betala deras löner efter en övergång.

Annons

Vad gör Mattias Moström intressant för TFF?

– Han kan spela både forward och högeryttermittfältare. Han är hårt jobbande, löpstark och mycket snabb. Han passar väl in i vårt sätt att spela., säger Lasse Larsson.

Mattias Moström är för närvarande på semester i Thailand.

– Jag har skickat ett sms till honom och berättat att vi är intresserade.

Klubbar i Danmark och Norge lär också vara intresserade. Vad har ni som kan locka honom att välja TFF?

– Sättet vi spelar på, att han blir en viktig kugge i det här gänget. Mattias Moström har spelat i AIK sedan barnsben. 2001– 2003 var han utlånad till Café Opera innan han återvände inför säsongen 2004 och har nu gjort tre a-lagssäsonger i AIK.

2004 var han en av få allsvenska ljusglimtar i AIK. I år har han fått avsevärt mindre speltid.

20 j-landskamper och fyra U21 landskamper finns på meritlistan. Tre allsvenska mål har det blivit totalt, alla från debutåret 2004.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons