Annons

Aid har samlat in 70 000 kronor

70 000 kronor på drygt en vecka. Det har Trelleborg Aid hittills samlat in för att rädda IFK från konkurs.
– Jättebra eftersom vi egentligen inte fört ut vårt budskap än, säger stödföreningens ordförande Ulf Arnshed.
Sport • Publicerad 27 oktober 2010

Förra måndagen lade IFK Trelleborg svart på vitt. De berättade om sina skulder på 2,2 miljoner kronor samtidigt som de presenterade en räddningsplan. Den nystartade föreningen IFK Trelleborg Aid skulle aktivt kämpa för att dra in pengar till den konkurshotade föreningen. Insamlingsbössor och kunskap skulle vara nyckeln. Sedan dess har det varit relativt tyst. Trelleborg Aid ville undvika en krock med Rosa Bandet-kampanjen. På lördag drar pengajakten dock igång – på allvar.

– Då blir det kick-off. Jag tänkte att vi ska starta upp med pukor och trumpeter. Nu måste vi synas på stan med bössorna, säger Ulf Arnshed.

Annons

Ordföranden i IFK Trelleborg Aid ska gå i spetsen tillsammans med IFK Trelleborgs huvudordförande Mats Gullberg. Sedan hoppas de att fler ska sluta upp.

– Vi hoppas att medlemmar och frivilliga vill hjälpa oss. Efter det placerar vi ut bössorna i affärer i Trelleborg.

IFK Trelleborg Aid har för närvarande drygt 80 medlemmar. På kontot har föreningen nu 70 000 kronor.

– Jag blev glad när jag såg att tre privatpersoner skänkt 10 000 kronor var och tre privatpersoner skänkt vars 5 000. Kul att vi fått in så mycket pengar innan vi börjat tjata.

Till målet på en miljon kronor är det dock långt. Men Ulf Arnshed är övertygad om att de kommer att nå dit.

– Har jag bestämt mig så satsar jag allt tills någon bevisar motsatsen, säger han.

Björn Gustavsson
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons