Annons

"Åhus" - den ende trelleborgaren

Alf Westerberg tog ut premiärlaget mot Västerås SK redan i går och en av dem som får förtroende från start är Michael "Åhus" Nilsson. Därmed är också Åhus TFF:s ende riktigt äkta trelleborgare - med fotbollsuppfostran och 172 A-lagsmatcher i IFK samt spel med BK Ymor under ett år.
Sport • Publicerad 12 april 2002

Därmed slår han ut Thomas Magnusson - som många tror är ur-trelleborgare och som också felaktigt har TFF noterad som moderklubb i presentationen. - Det är rätt - att det är fel! Jag inledde som sjuåring i Landskrona BoIS, fortsatte sedan till BK Landora och Dösjöbro IF, innan jag vid elva-tolvårsåldern flyttade till Trelleborg och spel i Stavsten. Därför räknar jag själv också Stavsten som min riktiga moderklubb, förklarar Thomas efter fredagsträningen. Åhus kom till TFF under hösten i fjol och han ångrar sig inte en sekund - att han lämnat IFK för värste konkurrenten. - Nej, det här är helt perfekt och jag trivs jättebra med TFF - både på och utanför planen. Proffsigt med fin service, där "Lager" (Jan Lagerborg) gör ett bra jobb som materialförvaltare, säger "Micke" eller Åhus själv - som tillägger: - Kul att det finns plats för en trelleborgare i stans bästa fotbollslag!

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons