Annons

Ademolu ut " Stolpa in

Kommer. Kommer inte. Kommer! Tomasz Stolpa verkar nu ha bestämt sig och ansluter till TFF på måndag.
Sport • Publicerad 20 augusti 2005

Det senaste året har varit turbulent för Tomasz Stolpa:

Han lämnade polska Zaglbie Sosnowiec för Tromsö i augusti 2004.

Annons

Efter endast två korta inhopp i Tippeligan i höstas lånades Stolpa ut till belgiska Aalst hela våren.

När Stolpa återvände till Tromsö värvades Stephen Ademolu från TFF och konkurrensen hårdnade. Stolpa skulle ha ingått i betalningen för Ademolu, men polacken vägrade " han såg sin chans när Tromsö bytte tränare.

– Men nu har han kommit på andra tankar. Han var inte med i 18-mannatruppen mot Esbjerg ( i Uefacupen) och då insåg han nog att han inte hade någon större chans att ta en plats, säger TFF:s sportchef Lasse Larsson. Den 22-åriga polacken väntas komma till Trelleborg på måndag och ett kontrakt väntar på hans underskrift.

– Ja, så långt har vi kommit. Kommer han hit så tar vi honom. Vi skriver ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut och med option på nästa år, säger Lasse Larsson.

I TFF väntar får polacken slåss om en plats med Patrik Redo, Alban Jusufi, Emil Mårtensson och Toni Bahtiri. Conny Karlsson gläds över att konkurrensen ökar.

– Toppen att han kommer! Bara han är så bra som vi räknar med. Det är aldrig riktigt bra att ta in en spelare så här, men vi är inte i läge där vi kan testa honom i ett antal matcher. Ambitionen med honom är ju att han går in i laget, säger tränaren.

– Nu tar vi ingen större ekonomisk risk och man kan se det som att han är här och provspelar för oss i två månader. Då har vi chansen att lära känna honom ordentligt och det är bättre det än att testa än spelare i december.

Är ni i behov av en forward?

– Ja! Vi har blivit av med en, vi miste ju vår bäste forward nu i somras.

Vad vet du om honom?

Annons

– Inte mer än det som Stephen (Ademolu) berättat. En bra spelare, targetplayer och vänsterfotad.

Stephen Ademolu har endast sett Tomasz Stolpa på träning, men han tror att TFF kommer dra nytta av polackens tjänster.

– Ganska bra spelare, en typ som Trelleborg behöver. Men vissa kan vara bra på träning och urusla när det är dags för match.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons