Ademolu på plats i Tromsö

Kastrup, 15.30 i torsdags. Där och då påbörjades ett nytt kapitel i Stephen Ademolus karriär. På morgonen förhandlade TFF och Tromsö, redan på eftermiddagen flög kanadensaren norrut.
Sport • Publicerad 22 juli 2005

Så var det klart. TFF:s vindsnabbe anfallare är förlorad. Han har spelat sin sista match för Trelleborg.

– Nu är vi klara, sa Stefan Nilsson i torsdags eftermiddag. Vi inledde förhandlingar i morse och efter ett par timmar var vi klara. Båda har fått ta och ge. Det är inte så att Tromsö har fått vika sig helt.

TFF:s fotbollsansvarige Stefan Nilsson är nöjd. Han tror att detta var det bästa för klubben med tanke på att Ademolu redan var förlorad efter säsongen.

Kontraktet som TFF ingått med Tromsö innehåller en hel del olika komponenter. En vidareförsäljningsklausus på Ademolu exempelvis. Dessutom ska TFF få titta på Tromsös överflödige anfallare Tomasz Stolpa, polack.

Han kommer hit nästa måndag, men är inte klar för TFF, han ska provspela. Stefan Nilsson berättar att Tromsös tränare var och tittade på Ademolu under AIK-matchen. Trots att Ademolus insats var "den blekaste någonsin", som Nilsson säger, blev inte Tromsö tvehågsna. Som TA rapporterat återupptog Tromsö kontakten i förrgår. Och i går morse gick det i lås. Nilsson säger att de haft en bra dialog:

– Trots att vi var jävligt långt ifrån varandra från början.

Nu hoppas han att samarbetet med Tromsö kan fortsätta. Enligt Nilsson är det en av Norges bästa plantskolor och ska ha sålt spelare för 81 miljoner under de senaste åren.

Men förlusten av Stephen Ademolu kommer att kännas för TFF. Det är nog alla överens om.

– Nu blir det tufft för oss, men det är ingen panik.

Nilsson verkar i praktiken ha gett upp en plats i allsvenskan för TFF nästa år. Istället är klubben inställd på att bygga för nästa år. Och där var ju ändå inte Ademolu aktuell.

Någon prislapp på Ademolu vill inte Nilsson uppge.

Sportchef Lasse Larsson var den som körde Stephen till Kastrup.

Hur reagerade Stephen på det här?

– Allt gick så snabbt, men han var glad och såg fram emot Tromsö. Det märktes när det väl var klart att han ville det här.

Vad pratade ni om på vägen till flygplatsen?

– Om att hålla kontakten, att han inte skulle glömma att vi var en bricka i spelet. Han var lite besviken att han inte hann säga adjö till spelare och ledare. Men han kommer väl tillbaka så som hans lägenhet såg ut. Han hann inte packa allting. Ademolu gjorde debut i TFF borta mot Elfsborg 8 juli förra året. Efter det spelade han nästan varje match i allsvenskan från start. Han gjorde bland annat ett minnesvärt mål på Malmö Stadion.

I superettan blev det fjorton matcher som resulterade i fem mål och fyra assist.

I gårkväll, tjugo minuter över åtta, landade han i nordnorge. Enligt Stefan Nilsson kan Ademolu vara aktuell för match med Tromsö redan på söndag. Han borde ha goda förutsättningar att lyckas där också.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.