Annons

Ademolu kan bli kvar i TFF hela säsongen

Kanske får TFF behålla Stephen Ademolu säsongen ut. I så fall får klubben ingenting för honom när han går till Tromsö. Där står TFF i dag, onsdag, efter att gårdagens förhandlingar brutit samman.
Sport • Publicerad 13 juli 2005

– Förhandlingarna har strandat. Vi ligger för långt ifrån varandra. Om inte Tromsö tar upp tråden på nytt så är det kört, säger Stefan Nilsson.

Nilsson är vice ordförande i Trelleborgs FF och den som sköter förhandlingarna med den norska Tippeligaklubben.

Annons

– Stephen är en av våra bästa spelare, vi kan inte släppa honom hur som helst. Vi har utbildat honom, han kom till oss från collegefotboll, säger Nilsson.

Under tisdagen satt han i långa telefonförhandlingar med Tromsö. Nilsson beskriver samtalet som gott och konkret. Men att åsikterna går brett isär.

Det är inget snack om att klubbarna har olika åsikter.

– Det krävs en förändring från deras sida, menar Nilsson.

Hur mycket pengar TFF vill ha vill han inte säga. Det är ett knivigt läge Trelleborg befinner sig i. Det är svårt att bedöma värdet av att Ademolu stannar och sen går gratis. Stefan Nilsson påpekar att klubben har ett ansvar mot publiken och sponsorer att kunna ställa ett bra lag på gräset. Han jämför med när Peter Abelsson gick förra året när TFF hade åtta matcher kvar att spela.

Trots att laget var hopplöst sist blev folk upprörda över att klubben släppte Abel. Och då fick klubben ändå mer än två miljoner. Huvudpersonen själv är som vanligt cool.

– Det är inte i mina händer " jag kan inte ha nån åsikt i frågan. Det är upp till klubbarna att lösa detta.

Men han säger dock att det skulle vara skönt att veta vilket det blir.

– Som spelare har jag ingen kontroll i ett sånt här läge.

Kan det bli svårt att lägga fullt fokus på TFF om du nu kommer att stanna här i höst?

Annons

– Nej, jag är inte den typen. Jag älskar spelarna i laget och kommer att göra allt för dem.

Men skulle inte det bästa vara att komma i väg nu ändå?

– Jag vet inte, jag tänker inte på det. Båda sakerna kan vara bra.

För Conny Karlsson är det goda nyheter.

– Det är klart att jag som tränare blir glad om Stephen stannar, men än så länge är inte fönstret stängt. Men det är ekonomi i detta och därmed en sak för styrelsen.

Transferfönstret stänger inte förrän 1 september. Och troligtvis kommer det att bli fler turer mellan TFF och Tromsö innan dess.

Men Stefan Nilsson är tydlig. Tromsös bud var för dåligt och nu ligger bollen hos dem om det överhuvudtaget ska bli diskussion framöver.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons