Annons

Ademolu i nygammal sits

Han var ryktenas man i somras. När han väl lämnade TFF gick det snabbt. För snabbt enligt honom själv. "Det är absolut inte min still att bara dra så där, men jag var tvungen", säger Stephen Ademolu som nu spelat tre matcher för Tromsö IL i norska högstaligan.
Sport • Publicerad 4 augusti 2005

På morgonen den 21 juli kom Trelleborgs FF och Tromsö överens om prislappen för Stephen Ademolus övergång. Redan samma eftermiddag satt kanadensaren på planet till Nordnorge. Tre dagar senare debuterade han för sin nya klubb.

" Det gick undan men det var tvunget att bli så, det var en del av affären. Jag beklagar verkligen att jag inte hann säga adjö till alla spelarna i laget. Ademolu har kommit till Tromsö för att hjälpa stadens fotbollsstolthet att stanna kvar i högsta ligan.

Annons

För drygt ett år sedan var han i en liknande situation. Då kom han till Trelleborg för att hjälpa TFF kvar i allsvenskan.

Och precis som i fjol hann Ademolu knappt komma till sin nya klubb innan tränaren fick sparken.

I veckan lämnade Otto Ulseth tränarposten i Tromsö och efterträddes av Steinar Nielsen.

Ademolu gjorde ett inhopp mot Odd Grenland (förlust 0"1), spelade hela matchen mot Ham-Kam (förlust 2"3) och hoppade in i senaste matchen mot Brann (oavgjort 1-1).

Tromsö ligger under nedflyttningsstrecket och har tio raka matcher utan seger. Ademolu medger att det inte varit helt lätt att komma in i sin nya miljö. Både fotbollsmässigt och socialt.

Han bor fortfarande kvar på hotell.

" Jag letar lägenhet men har inte hittat någon än. Jag saknar ett ställe som jag kan kalla mitt eget.

På lördag spelar Tromsö borta mot Vålerengen. Därefter är det tänkt att Stephen ska flyga till Skåne och hämta de ägodelar han inte fick med sig vid det hastiga uppbrottet för två veckor sedan.

" Jag har mycket saker kvar i Trelleborg. Bland annat min dator där jag har 2 000 låtar lagrade.

Hur trivs du i Tromsö?

Annons

" Jag har varit här så kort tid. Jag har precis hunnit vänja mig vid att det är sol hela tiden. Stan verkar mysig och här är mycket nöjesställen. Fast jag gillar ju mest att ta det lugnt, spela videospel och titta på Seinfeld.

Beskriv de fotbollsmässiga skillnaderna mellan Tromsö och TFF!

" Tromsö spelar 4"2-3"1, inte 4"4"2 som jag var van vid. Jag är fortfarande ovan, men jag kommer in i det. Det är mer offensivt tänkande här. Som forward vill de att man ska anfalla, kräver inte att man jobbar hemåt i lika stor omfattning som i Trelleborg. Tränaren ger dig friare tyglar att göra det du är bra på.

Hur känns det att komma till en klubb i en så utsatt position?

" Folk runt omkring är ganska krävande med tanke på tabelläget. Men jag gillar lagkamraterna, lagkänslan är bra och den påverkas inte av att vi ligger i botten.

Vad vill du ge dig själv för betyg så här långt?

" Jag kan bättre. Jag har haft bra chanser att göra mål utan att lyckas, men det kommer att lossna. Förra året spelade jag flera matcher i Trelleborg utan att göra mål. Så plötsligt lossnade det och jag gjorde mål mot Malmö. Det kommer att lossna nu med. Jag är inte van att sitta på bänken. Det här en utmaning för mig.

Saknar du Trelleborg?

" Jag har fortfarande många vänner där och jag kommer alltid att följa TFF. Jag hoppas att de når allsvenskan, vi är tillräckligt bra.... rättare sagt: de har kapaciteten att göra det.

Har du kontakt med någon i TFF?

Annons

" Flera av dem. Emil Mårtensson och Thommie Persson har jag kontakt med varje dag via datorn.

Hur går det mot Degerfors på söndag?

" Degerfors... hm, jo det var dem vi hade i första bortamatchen. Det blir seger. TFF borde klara av dem.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons