Annons

Adelstam närmare TFF

Mattias Adelstam har tackat nej till Öster. Superettans skyttekung har siktet inställt på allsvenskt spel istället. "Jag hoppas det löser sig", säger Adelstam.
Sport • Publicerad 10 december 2009

TRELLEBORG. TFF rycker i Mattias Adelstam. Forwarden från Ängelholm kan bli klar inom kort. Klubbarna förhandlar nu om prisnivån.

– Jag tror på en lösning annars hade det inte varit värt att diskutera om honom, säger Michael Kallbäck, sportchef i Ängelholms FF.

Annons

Går de här diskussionerna framåt?

– Ja det kan man säga, de står inte still, säger Kallbäck som inte vill kommentera uppgiften som cirkulerat om ett begärt pris på en miljon kronor.

TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson viftar snabbt bort den siffran.

– Nej, det finns inte. Visst kan man köpa att han är en spelare som gjort många mål de senaste säsongerna. Men han fyller snart 28 år, har noll allsvenska matcher och det är bara tio månader kvar av hans kontrakt med klubben. Det här kan vara hans enda chans att spela i allsvenskan, säger Lasse Larsson.

När är affären klar?

– Jag vet inte, det är svårt att bedöma.

Mycket talar för att priset är det enda som kan sätta stopp för en affär. Mattias Adelstam ligger lågt.

– Jag är inte sömnlös för det här. Allt löser sig.

Och du hoppas fortfarande på allsvenskt spel?

– Ja det gör jag.

Annons

Enligt vad TA-sporten erfar är TFF enda klubb på allsvensk nivå som för diskussioner med Ängelholm om Mattias Adelstam.

Att TFF prioriterar att värva en forward i nuläget kan tolkas som att någon av Joakim Sjöhage, Fredrik Jensen, Andreas Drugge eller Fisnik Shala är på väg bort. Särskilt när det gäller Drugge är TFF i ett delikat läge då spelaren har ett år kvar på sitt kontrakt och som har en mycket bra säsong bakom sig.

Men att Mattias Adelstam skulle vara aktuell i Drugge-rollen avfärdar Lasse Larsson.

– Adelstam är aktuell för de andra tre anfallsrollerna, säger han.

Förutom den offensiva positionen ska TFF ha in en försvarsspelare. Jens Sloth ska ge besked om sin framtid under jullovet. Han är för närvarande mitt i en intensiv tentaperiod och vill fokusera på sina studier. Därefter kommer beskedet om han förlänger elitkarriären ytterligare.Martin Falkenby

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons