Annons

Adam Scott vann Masters

För två månader sedan stod han i Rosenkälla, utanför Åkersberga, och tränade puttning. I går vann australiern Adam Scott Mastersgolfen i Augusta, Georgia, efter särspel med Ángel Cabrera från Argentina.
Sport • Publicerad 15 april 2013
Adam >Scott, förste australier att vinna Masters.
Adam >Scott, förste australier att vinna Masters.Foto: David J. Phillip

Söndagens seger är Adam Scotts första i en majortävling och den kom efter stor dramatik på det andra särspelshålet. Cabrera var ett par centimeter från att få i sin birdieputt men den stannade vid hålkanten.

– Mitt hjärta stannade nästan. Ska det sluta så här, verkligen? Den kunde lika gärna ha gått i, men nu gjorde den inte det, sade Scott.

Annons

Då fick han chansen själv.

Och tog den.

– Jag var inte trygg med mitt inspel och hade sedan svårt att läsa greenen på grund av mörkret. Min caddie Stevie (Williams) var mina ögon på det hålet. Han har sett en hel del puttar på den här banan, jag visste att det var en snabb putt och han läste den otroligt bra, sade Scott.

– Jag kände att det var nu eller aldrig, tror inte vi hade kunnat spela ett hål till på grund av mörkret. Så jag ville verkligen få ett slut på tävlingen. Otroligt skön känsla att se bollen gå i.

Scott såg ut att ha avgjort tävlingen redan på det 18:e hålet – då gjorde Cabrera ett magiskt slag och tog allt till särspel.

– Jag trodde för en kort sekund att jag hade vunnit där men visste att han fortfarande hade chansen. Jag ville inte att allt skulle ta slut då, jag ville höja mig och verkligen visa hur mycket jag ville vinna.

Adam Scott hade under några år i mitten av 1990-talet en svensk flickvän och jobbade med den Stockholmsbaserade agenten Johan Elliot. I februari var han i Rosenkälla och slog några bollar och hade några sponsoråtaganden.

Det blev mycket Australien bland de fyra bästa. Jason Day kom trea och Marc Leishman fyra.

– Australien är en stor idrottsnation och jag är en stolt australier. Känns otroligt att det var just mitt öde att bli först att vinna här. Men det finns en man som inspirerat oss alla och det är Greg Norman. En del av detta tillhör honom, sade Scott.

Leishman delade fjärdeplatsen med Tiger Woods.

Annons

Världsettan Woods lyckades inte ta sig tillräckligt nära för att kunna utmana om segern.

– Nej, jag hade behövt skjuta 65 i dag för att ha en chans. Jag spelade bra, men hade det tufft på greenerna och puttade inte hårt nog. Då går det inte, sade Woods.

Svenskarna hade spelat klart sedan länge när segerbollen rullade i.

Henrik Stenson slutade på 18:e plats – nio slag från Scott – medan Fredrik Jacobson blev 25:e, Peter Hanson 50:e och Carl Pettersson 61:e och siste man av dem som klarade kvalgränsen.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons