Annons

Adam Olsson satte nytt personbästa

Sport • Publicerad 19 januari 2006

TSS långdistansspecialist Adam Olsson slog till med ett rejält personbästa på 1 500 fritt i världscupsimningarna i Eriksdalsbadet. 15.49,13 innebar tredje loppet under 16 minuter den här säsongen och en sänkning av tiden från junior-DM med sex sekunder.

– Riktigt bra av Adam. Jag tror till och med det finns mer att ta av till junior-SM. Han är inte riktigt toppad än, säger TSS-tränaren Sven-Bertil Mattsson.

Annons

– Konkurrensen i loppet var tufft, Sverige är långt från världseliten på distansen och Adam fick göra sitt eget lopp och det var starkt gjort. Hans passertid på 800 meter, 8.23,77 var också det nytt personbästa och klubbrekord, säger Bebbe. På 200 fritt blev Pontus Ericsson 33:a och Göran Eriksson 37:a.

– Pontus fick simma på ytterbana i ett seedat heat och det är klart lättare att simma fort när man krigar om medaljer. 1.53,65 är ändå helt okej.

– Jag är absolut nöjd med insatsen. För våra simmare är det en upplevelse bara att vara här i samma tävling som världseliten, säger Bebbe Mattsson.

Under devisen se och lära fanns också TKS-systrarna Nathalie och Eleonor Lindborg med i World Cup-simningarna. Liksom Adam Olsson representerade Nathalie Lindborg juniorlandslaget. På 200 meter fritt, 50 meter fritt och 100 meter fritt sam hon strax över sina personliga rekord.

Strax över personbästa blev det för Eleonor på 100 och 200 meter ryggsim.

– Resultaten för Nathalie och Eleonor får betyget klart godkänt med tanke på att de bara tränat två veckor inför tävlingarna, säger TKS-tränaren Gunnar Wismar.

För nye TKS-simmaren Fili Rudin blev det ingen start i världscuptävlingarna i Stockholm.

– Jag har ett nytt jobb i Lund och kunde inte ta ledigt, förklarar han.

Därmed lär chansen till en start i kortbane-VM i Shanghai vara borta.

– Det ser så ut. Jag siktar in mig på SM till sommaren och ska försöka vara med på så många tävlingar jag kan här i Skåne framöver, säger 19-årige Filip Rudin.

Annons

Martin Falkenby

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons