Annons

Adam Olsson sänkte sitt personbästa

TSS unga framtidslöfte Adam Olsson, 15 år, gjorde fredagsförmiddagens TSS-bragd när han i finalen sänkte sitt personliga rekord på paraddistansen 1500 meter frisim med över fyra sekunder.
Sport • Publicerad 14 mars 2003

Nya personbästatiden, 1.42,35, räckte visserligen inte till prispallen, men finalfältets yngste simmare visade att han blir att räkna med i framtida mästerskap. Första 750 meterna låg han hela tiden drygt 15 sekunder under sitt personbästa. Adam Olsson hade sällskap av Elfsborgs Viktor Jönsson genom hela loppet. Jönsson drog, metern framför Olsson, de första 450 meterna. Därpå tog Olsson över täten. När 900 meter hade passerats var Jönsson åter den som drog. I mål hade de båda passerats av Ystads Alexander Persson, som vann finalheatet. Adam blev trea i heatet, och sammanlagt sjua efter två heat. - Visst hade jag och Viktor Jönsson hjälp av varandra, säger Adam Olsson. Det är alltid lättare att hålla tempot när man har hjälp av någon. På Sumsim förra året varvade Adam hela finalfältet på distansen. SM i Stockholm är talangens första, men han var aldrig rädd för att satsa. - Målet var att gå under 16.40,00, säger Adam, men jag gick kanske ut lite för hårt. Jag kände själv att jag blev lite trött på slutet. Med tanke på förutsättningarna är jag ändå nöjd. Det här är ju kortbana, och vändningar är inte min starka sida. Jag simmar alltid bättre på lång bana. För Adam Olssons del återstår 400 meter medley på söndag. Han är på SM för att se och lära. Nu får han två dagar på sig att se huvudstaden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons