Annons

Abrahamsson lovar bättre förutsättningar

TFF tillhör bottenlagen även i årets allsvenska, åtminstone efter en tredjedel. Ordföranden ber om tålamod och riktar kritik mot sig själv och egna styrelsen. "Det är vi som ska skapa de rätta förutsättningarna", säger Per-Anders Abrahamsson.
Sport • Publicerad 10 maj 2008

TFF-ordföranden tycker att det är för tidigt att summera lagets insats. Men det är oundvikligt. 10 matcher spelade, 20 återstår och Trelleborg endast en poäng ovanför kvalplats.

– Jag är glad över att Tom Prahl är tillbaka och att han fick Alf Westerberg med sig. Att vi sedan inte har 14 eller 12 poäng är en annan sak. Har vi bara tålamod så kommer det här slå väl ut. Det är lite väl magstarkt att tro att vi omedelbart skulle ta klivet upp till övre halvan. Förväntningarna har varit för höga.

Annons

– Sedan var vi alla väldigt besvikna över förlusten hemma mot Ljungskile. Det var onödigt och ska inte kunna hända. Seger där och det hade sett ljusare ut, men i just de matcherna vi inte får förlora så har vi tendens att tappa. Vi är ett bättre lag än Ljungskile, även om inte tabellen säger samma sak. I match efter match har konstaterats att laget saknar spelare med förmåga att göra mål. Per-Anders Abrahamsson tror att de nyförvärv som anlände i vintras kommer att höja sig.

– Paulino kommer säkert blomma ut. Det är en ny miljö för honom och det tar tid för alla att anpassa sig. Drugge likaså. Glöm inte att han kommer från Degerfors och superettan, han kommer att växa in i det allsvenska tempot.

Trots framtidstron lovar Abrahamsson förändringar när transferfönstret öppnas.

– Vi tar inte hit två heltidsanställda tränare som Tom och Alf och låter dem skrapa i botten av tunnan, bara för att finna att den är tom. Det är vi i styrelsen som ska skapa de rätta förutsättningarna. Klarar vi inte det då får man byta styrelse.

Trelleborgs FF har en av de svagaste ekonomierna i allsvenskan. Men sedan ett par år tillbaka finns en grupp av starka finansiärer som stöttar.

– Det sker en nyemission i Vångavallen Invest nu under maj. Där finns stora möjligheter för oss och det är en stor utmaning för klubbens styrelse att samla ihop tillräckligt med aktörer. Upplägget i riskkapitalbolaget är finurligt.

Talanger som Fisnik Shala och Rasmus Bengtsson är morötterna. Avkastningen kommer om och när dessa spelare säljs.

Med nyemissionen hoppas Per-Anders Abrahamsson på pengar, mycket pengar.

– Får vi in en miljon kronor på nyemissionen står en man som är beredd att betala lika mycket. Får vi in tio miljoner…

Rune Andersson, som miljonstöttat klubben många gånger förr, får göra sig beredd att öppna plånboken.

Annons

Lagom till det att transferfönstret öppnar i sommar ska det alltså finnas utrymme för spelarförstärkningar.

– Det är en stor utmaning för styrelsen att locka företag, finansiärer och enskilda till den här nyemissionen. Här finns alla möjligheter, predikar Abrahamsson.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons