Annons

Åberg lämnar ordförandeposten

Lars Åberg gör en Eje Wilör. Efter 19 år som ordförande i IFK Trelleborg tar han ett steg tillbaka. "Det är inte en fråga om avståndstagande utan jag ser det som en nödvändighet", säger Lars Åberg.
Sport • Publicerad 22 juni 2009
Foto: 
IFK Trelleborgs ordförande Lars Åberg väljer nu att ta ett steg tillbaka i organisationen.
IFK Trelleborgs ordförande Lars Åberg väljer nu att ta ett steg tillbaka i organisationen.Foto: 

TRELLEBORG.Listan med lediga ordförandeposter i föreningslivet i Trelleborg växer. Förra veckan berättade TA-sporten att såväl Palmstaden, Stavsten som Tif Vikings söker ny ordförande. Nu står det klart att även IFK:s Lars Åberg väljer att lämna sitt uppdrag.

– Det känns ganska vettigt att ta ett steg tillbaka och fokusera mer på de bitar jag inte kunnat lägga krut på tidigare.

Annons

Lars Åberg hoppas genom sitt avhopp kunna lägga större vikt vid de ekonomiska frågorna. Han kommer att sitta kvar i styrelsen som ledamot och då lägga fokus på att skapa en gångbar ekonomisk framtid.

– Vi har lagt mycket krut på ögonblicket om jag uttrycker det så. Vi har arbetat för stunden men inte hunnit med det långsiktiga arbetet. Som styrelseledamot hoppas jag få mandat att jobba mer med de långsiktiga ekonomiska förutsättningarna. Jag hoppas kunna göra en insats där och jag har lite idéer som jag vill testa, säger Lars Åberg.

IFK:s handbollssektion har redovisat negativa resultat de senaste säsongerna. 2007/2008 gick de back med en miljon kronor och efter årets säsong slutade notan på minus två miljoner kronor. Lars Åberg är dock inte orolig.

– Det är ingen situation som hotar föreningens existens. Men vilken tid det tar att reda upp det är en annan sak, det får ta den tid det tar.

Att Lars Åberg, Stavstens Eje Wilör, Palmstadens Nils–Åke Olsson och Tif Vikings Hans Dahlbom samtliga lämnar sina ordförandeposter i år kan tyckas märkligt. Lars Åberg är dock inte förvånad.

– Som jag ser det så är det en tillfällighet. Det är många som suttit länge precis som jag och förr eller senare kommer andra och tar vid på ett bra sätt, säger han.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons