Annons

Abelssons råd: Ta för dig Viktor

Peter Abelsson är en av tre tidigare TFF-spelare som tagit steget till Malmö FF. Han vet vad som väntar Viktor Noring.
– Det är inspirerande, samtidigt känner man av det tryck som är på en, säger mittbacken.
Sport • Publicerad 21 februari 2012
Foto: Tomas Nyberg

Det var i september 2004 som Peter Abelsson bytte den allsvenska botten mot den allsvenska toppen. Han lämnade ett avsågat TFF för ett guldjagande MFF som just sålt Daniel Majstorovic och dessutom hade skadeproblem.

I Malmö är kraven stora, särskilt när klubben är nära ett hett eftertraktat guld som man var då. Det spelar ingen roll vem som är med i startelvan – som startman ska man prestera.

Annons

– Det är klart att jag kände av trycket, det var svårt att spela ut. Jag hade inte den tryggheten som jag haft på Vångavallen.

Rådet som Peter Abelsson har till Viktor Noring är att våga ta för sig.

– Det är stort att komma till Malmö, det är en betydligt större klubb. Men jag tror att Viktor klarar det. Han är mogen och trygg i sig själv, säger Abelsson om lagkamraten.

– Jag hoppas att han får chansen. Han ska erövra den plats som Johan Dahlin har, men Viktor har en jäkla kapacitet.

Peter Abelsson hade stor del i att Malmö FF tog guld 2004. Han gjorde två mål på åtta matcher – mot guldrivalerna Halmstad och IFK Göteborg.

Blir Viktor Noring lika lyckosam i Malmö?

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons