Annons

"Abel" ut - "Kryddan" in?

I går kunde Trelleborgs Allehanda berätta att Peter Abelsson kan vara på väg bort från TFF. Malmö FF har uppvaktat mittbacken och om tycke uppstår mellan MFF och Abelsson lär TFF få svårt att behålla honom. Men en ersättare till "Abel" kan redan vara på väg - Christian Karlsson öppnar åter dörren till sin gamla klubb.
Sport • Publicerad 7 november 2003

I somras förhandlade den 34-årige mittbacken med TFF men valde till slut att skriva på för ytterligare ett år med det danska superligalaget AB Köpenhamn. Detta efter att också ha varit i Tyskland och provtränat med bundesligalaget Hansa Rostock som sökte en ersättare till Andreas Jakobsson. Den danska säsongen slutar inte förrän i maj, då allsvenskan redan dragit i gång, men en klausul i Christian Karlssons kontrakt gör att han kan vara i Trelleborg tidigare än så. - Jag har en möjlighet att bryta mitt kontrakt efter den 7 december då ligan gör vinteruppehåll, säger Christian som också bekräftar att det finns ett ömsesidigt intresset mellan honom och TFF. - Jag har hållit kontakt löpande med TFF under hösten och vi ska snart ta ett snack igen. Sedan i somras har TFF blivit en allsvensk klubb men det är inte bara det som gör att ett nej från "Kryddan" i somras nu har blivit ett "ja, kanske". - Nja, det är klart att jag gärna spelar på en högre nivå än superettan men det fanns lite personliga saker som spelade in också. Det var kaos i AB i somras och Peter Frandsen (tidigare assisterande) som blev tränare då är en vän till mig och han frågade om jag kunde hjälpa honom ett år och då sa jag ja, men han var bara tränare några veckor. AB Köpenhamn ligger hopplöst sist i superligan och det är också en faktor som talar till TFF:s fördel. - Loppet kan vara kört redan till vinterpausen och det är lite sådana grejor som spelar in, säger han. Christian Karlsson har inte spelat i Sverige sedan han lämnade IFK Göteborg för Esbjerg 2000 men hos TFF finns ett grundmurat förtroende för honom. Ordföranden Per-Anders Abrahamsson refererade tidigare i höst till samtal han haft med FC Köpenhamns tränare Hasse Backe där Backe sagt att han håller "Kryddan" som en av ligans bästa mittbackar. - Han är alltid intressant, säger TFF:s sportchef Jonas Brorsson som inte vill säga mer än så. Christian Karlsson bor i Höllviken och vill fortsätta med det vilket förstås gör att de klubbar som vill konkurrera med TFF blir färre till antalet. Hur stor är chansen att du spelar i TFF nästa säsong? - Svårt att säga. Det är en del saker som ska falla på plats men jag har aldrig smusslat med att jag gärna skulle avsluta karriären med att spela ett år i TFF.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons