Annons

"Abel" överens med MFF

TFF och Malmö FF är fortfarande inte överens men Peter Abelsson tillåts ändå träna med MFF i dag (torsdag). Det ska alltså mycket till för att inte övergången inom kort ska bli definitiv. - Ja, så kan man se det, säger Jonas Brorsson, sportchef i TFF.
Sport • Publicerad 1 september 2004

"Abel" är överens med MFF om ett kontrakt som sträcker sig över 2006 och Jonas Brorsson räknar med att klubbarna snart också ska komma överens.

För 27-årige Abelsson innebär affären att han går från ett bottenlag till en guldstrid, låt vara att han inte kommer att få någon medalj vid seriens slut. För det krävs tolv matcher och nu återstår bara åtta, men han deppar förstås inte för det:

Annons

- Det här är en jättechans för mig. Jag kommer till en storklubb och det är en enorm utmaning. Och att komma mitt i guldstriden känns väldigt inspirerande.

En gnutta smolk finns dock i glädjebägaren. TFF ligger som bekant sist i allsvenskan.

- De som känner mig vet nog om att jag bryr mig väldigt mycket om klubben och lagkamraterna och det hade varit lättare att lämna om läget varit ett annat. Men TFF har stöttat mig i det här och tyckt att jag ska ta chansen och det känns väldigt tryggt att de ser det på det sättet.

Det blev alltså knappt sex säsonger och närmare 200 A-lagsmatcher i TFF för "Abel" och som höjdpunkter nämner han första målet, alla derbyn mot MFF och avancemanget till allsvenskan i höstas. Det tråkigaste minnet är när laget åkte ur allsvenskan 2001.

- Det har varit sex år som betytt väldigt mycket för mig. I den här klubben jag utvecklats som fot-bollsspelare och person och jag har trivts väldigt bra. Det är väldigt familjär stämning i TFF och det är svårt att inte trivas. Men nu känner jag mig redo, säger han.

Riktigt lika familjärt kanske det inte är i MFF men "Abel" bor redan i Malmö och känner flera av spelarna, bland andra mittbackskollegan Olof Persson. Så tillvida är steget alltså inte så stort.

Vad är nästa mål i karriären?

- Först och främst att göra bra ifrån mig och ta en plats i Malmö. På längre sikt kanske att komma till en ännu större klubb.

TFF ligger pyrt till som jumbo i allsvenskan och anledningarna till att man trots det släpper sin bäste spelare, sin lagkapten, är i huvudsak två:

- Säljer vi nu får vi betydligt mycket mer pengar än om vi säljer efter säsongens slut. Sedan har vi givit ett löfte till Peter att han ska kunna gå om det kommer något av vikt, säger Jonas Brorsson.

Annons

Det hål modell större som Peter Abelsson lämnar efter sig i TFF:s backlinje ska inte fyllas med någon spelare utifrån, någon sådan lösning är i alla fall inte nära förestående, berättar Brorsson. Inte heller är det aktuellt att byta mot någon eller några MFF-spelare.

- Vi har tittat runt lite, främst i superettanklubbar som varken kan åka ur eller gå upp, men ska vi ta hit en ersättare ska det vara en ersättare som kan gå direkt in i laget och någon sådan har vi inte hittat. Det här är en jättechans för de killar som finns i truppen.

Ivica Skiljo har i skadade Thomas Magnussons frånvaro imponerat som mittback och han får anses vara given på den positionen fram-över. Övriga mittbackar i truppen är Yousef Fakhro och Kenneth Gustavsson och de får slåss med Magnusson om den andra mittbacksplatsen.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons