Annons

50-0 för Pingvinherrarna men förlust i dammatchen

Pingvins herrlag bjöd på fin rugby när laget i lördags körde över Vänersborg på Pilevallen med solklara 50-0 (17-0). För damlaget gick det inte lika bra, men förlusten 5-14 (5-7) kunde lika gärna varit seger med samma siffror.
Sport • Publicerad 10 maj 2003

- 50-0 är jättebra så här i början av säsongen, säger herrtränaren George Doggart. Vi kunde ha haft en ledning med 40-0 i halvlek men gör några misstag i anfallen. Det var hemmalagets match från början. 5-0 och matchens första försök kom efter tio minuter genom Niklas Bringzén. Den följande målsparken missades dock av Peter Svensson. Peter Svensson skulle dock ta revansch. Efter 37 minuters spel kom han loss till ett försök efter att Pingvinklungan i stort sett burit Vänersborgarna flera meter bakåt. Halvlekens tredje försök gjordes av sevärde Ercan Aytuglu efter en snygg upprullning. Sen var matchen över. Pingvin var alltför överlägsna. - Skönt med seger. Det kan bli tufft mot Malmö nästa helg, säger Doggart. Stundtals var spelet riktigt bra i dag, och jag tycker att många killar gjorde jättefina insatser. Pingvindamerna föll nästan lite orättvist mot Vänersborg i sin premiärmatch. 5-14 (5-7) är inga stora siffror, och faktum är att hemmalaget hade väl så många möjligheter att avgöra matchen som gästerna. Pingvin började också bäst, tryckte tillbaka Vänersborg och kunde tagit ledningen efter 28 minuter, men Britt Ahlströms straffspark gick knappt utanför. Poängen kom minuten senare: En längre, hård press och ett flertal klungor vid Vänersborgs mållinje följdes av en snabb straff av Maja Nieminen. Sekunden senare lyckades förstacentern Lina Olofsson bryta igenom och göra försök till 5-0. Fler Pingvinpoäng blev det inte. Istället gick Vänersborg förbi på försök och målspark efter 32 minuters spel. Andra halvlek innebar kompakt Pingvinpress, men Vänersborg rann igenom och fick ett försök till 5-12 och påföljande målspark till 5-14. Slutresultatet 5-14 kändes ändå som ett litet fall framåt. Spelmässigt gjorde Pingvin en helt jämn match med Vänersborg. - Vi kunde ha vunnit, säger Ulrika Hiller. Jag tycker att vi hade lika många chanser som Vänersborg. Vår klunga var stark och vår backlinje hängde också med bra, så trots att vi förlorade den här matchen tycker jag att det ser väldigt bra ut i år.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons