Annons

2009 – ett gyllene år för systrarna Lindborg?

20 timmars simning, 2 timmars styrketräning. Multiplicera det med tre och du får syskonen Lindborgs vecka. Men med lite vilja och maximal planering går det även att få in både glitter och glamour...
Sport • Publicerad 14 april 2009
Systrarna Lindborg, från vänster Eleonor, Nathalie och Ida. Foto: Claes Nyberg
Systrarna Lindborg, från vänster Eleonor, Nathalie och Ida. Foto: Claes NybergFoto: 

Nathalie är med sina 182 cm inte bara längst utav syskontrion Lindborg utan även äldst. Året som kommer blir Nathalies 18:e, något hon tänkt fira med både VM och körkort.

I dag bär det av till Holländska mästerskapen för Nathalie Lindborg. Avresedagen är hennes födelsedag och målet med resan är en VM-biljett.

Annons

– Det ska bli riktigt kul och spännande. Jag har valt mästerskapet som ett av de jag måste prestera extra bra på för att komma med till VM i Rom i juli, berättar Nathalie.

Tanken är att hon ska simma 50, 100 och 200 meter frisim där. Resorna både inrikes och utrikes blir många för Nathalie. Förra månaden åkte hon till Thailand på träningsläger med en Jönköpingsklubb och två gånger i veckan blir det destination Lyngby.

– Vi tränar där två gånger i veckan, det blir sena kvällar men det får man ta, för vi kommer att tjäna på det i längden om vi står ut med det, säger Nathalie.

Anledningen till att tjejerna Lindborg åker över sundet för att träna ligger dels i den svenska tränaren Stefan Wiking och dels i möjligheten att simma på långbana.

Nathalie övningskör oftast till träningarna men än så länge har hon inte vågat sig på att köra hela vägen till Danmark.

– Jag övningskör lite då och då.

Hur går det?

– Jag kan köra på motorvägar men gör små fel. Om du frågar mig så går det rätt okej men frågar du pappa så gör det nog inte det, säger Nathalie och skrattar glatt.

Hon är en tjej med mycket energi. Simträningen tar dock på krafterna så när tiden blir fri till annat är det ofta lugna hemmakvällar som hägrar.

– Jag kollar på TV för att varva ner. Det är skönt att bara sätt sig ner och släppa allt.

Annons

Favoritserierna är Grey´s anatomy och Gossip girl. Men även sportfilmer och

komedier passerar förbi.

– Ibland händer det att vi samlas ett gäng tjejer här och tittar på film.

Men en och annan fest lär det också bli i år. Den första kan komma redan på 18–årsdagen idag den 15 april i Holland.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons