Annons

2–2 mot HBK gjorde Tom nöjd

Som ett led i Östra Torp Gif:s 75-årsjubileum bjöds hemmapubliken i går på go'biten TFF–Halmstads BK. Visserligen bara en träningsmatch, så klart, men alla bjöds på stundtals hyfsat fin fotboll.
Sport • Publicerad 28 juni 2009
Daniel Jovanovic jagar HBK:are.
Daniel Jovanovic jagar HBK:are.Foto: 
TFF:s Jonathan Asp.
TFF:s Jonathan Asp.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Halmstads Mikael Rosén nickar bort TFF:s hörna i andra halvlek.
Halmstads Mikael Rosén nickar bort TFF:s hörna i andra halvlek.Foto: 

SMYGEHAMN. – Det brukar ju bli oavgjort när HBK och TFF möts men i dag var det lite försmädligt att vi inte kunde vinna.

Så inleder Tom Prahl efter matchen och han säger det ju inte men han tänker garanterat på den ledning med 2–0 som hans lag ju fixade ganska tidigt i matchen men som alltså HBK-arna hämtade in och som så när också hade gjort 2–3 under slutminuterna.

Annons

– Vi spelade dock väldigt bra under inledningen och i stort är jag mycket nöjd med hela första halvlek. Vi hade ett mycket bra passningsspel då och vi skapade målchanser som vi inte gjort tidigare i matcher som denna, fortsätter Tom.

När vi kommer in på individuella prestationer inleder Tom så här:

– Fredrik Jensens allmänna spel är ju mycket bättre nu än vad han visat tidigare och det var riktigt roligt att se Fredriks initiativ i dag. Vi fick också en bekräftelse på att mittbacksparet höll, ifall nu Rasmus försvinner och straffen är ju inget att göra något åt.

HBK nådde fram till 1–2 på nämnda straffspark strax före pausen men oavsett HBK-närmandet bytte Tom in ett par ganska orutinerade spelare efter pausen. Zoran Jovanovic är väl ändå en spelare som fått testa i allsvenskan och han bytte av Andreas Drugge. Direkt i andra halvlek kom även Jonathan Asp och han ersatte en förkyld Paulino Lopes Tavares. Lite längre fram ersattes Fredrik Jensen av Joakim Sjöhage och nästan samtidigt kom också Daniel Jovanovic in i stället för Marcus Pode.

– Vi tappar, så klart, styrka när vi gör bytena men det är viktigt att dessa unga spelare får skaffa sig erfarenhet och vana att möta allsvenskt motstånd. Daniel har haft oturen med skador och därför inte fått spela så mycket och han var därför värd en chans och jag tycker nog att alla gjorde hyfsat bra ifrån sig.

En som också fick godkänt av Tom är Mikael Bengtsson – som nu är tillbaka efter den årslånga korsbandsskadan.

– Ja, ”Micke” är helt ok men helt naturligt lite ringrostig och med hans inträde får vi en fin vänsterfot.

Micke själv är också nöjd efter matchen och matchen mot HBK var hans sjätte efter comebacken. De övriga dock med B-laget.

– Det känns helt bra och jag känner mig inte hämmad av skadan alls men jag behöver fler tuffa matcher som denna. Jag känner mig dock redo, om det skulle bli aktuellt på lördag.

Det var Andreas Drugge som ökade på TFF-ledningen efter Magnus Anderssons drömlika inledningsmål och det var kanske också Andreas som saknades allra mest av de rutinerade som gick ut. Trots detta skapade TFF ett par fina möjligheter till ytterligare mål vid ställningen 2–1.

Annons

– Ja, vi har ju möjligheter på kontringar att avgöra och därmed döda matchen och det är lite synd men som sagt; vi är nöjda med mycket, avrundar Tom.

Vid sin sida hade Tom inte Alf Westerberg – som vanligt – utan unge och ganska orutinerade Alexander Tengryd men Alf fanns på plats i åskådarleden och säger så här efteråt:

– När vi har någon ung ledare på gång – ja, då får vi rutinerade ta en utvisning och lämna plats.

Alf säger det med ironi i rösten och den utvisning han åberopar är den som drabbade honom aningen tveksamt i hemmamatchen mot Gefle, där Alf visades upp på läktaren efter att ha glädjedansat efter Paulinos segermål till 2–1. Alf dansade då tyvärr någon decimeter utanför markerat område...

Nicolinn Nilsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons