Annons

18-åring hjälte i Stavsten

Stavsten gjorde ingen stormatch men vann ändå lätt mot bottenkrigande Karlskrona med 27"22. Största glädjeämnet var målvakten Patrik Sassersson som i sin första hela seniormatch storspelade. "Matchens lirare" tyckte tränaren Dragan Brljevic.
Sport • Publicerad 8 december 2004
Patrik Sassersson tog chansen när han fick den. Med 19 räddningar såg han till att Stavsten kunde vinna komfortabelt över Karlskrona, trots i övrigt darrigt spel.Bild: Tomas Nyberg.
Patrik Sassersson tog chansen när han fick den. Med 19 räddningar såg han till att Stavsten kunde vinna komfortabelt över Karlskrona, trots i övrigt darrigt spel.Bild: Tomas Nyberg.Foto: 

Dragan Brljevic hade förvarnat om att några juniorer skulle få chansen i matchen mot Karlskrona. Så blev det " och det var en som på allvar tog chansen när den gavs, Patrik Sassersson, 18.

– Jag spelade bra men vi spelade bra försvar också, säger Patrik blygsamt.

Annons

19 räddningar blev det totalt och det var framför allt en period i början av andra halvlek som blev matchavgörande. Vid ställningen 13"13 höll Patrik nollan i elva minuter(!) och Stavsten kunde göra sex raka mål och gå ifrån.

– Då spelade vi riktigt bra försvarsspel, jag behövde knappt göra någonting, säger Patrik.

En sanning med modifikation. Under halvlekens första sex minuter räddade han fem gånger. Efter det orkade inte Karlskrona resa sig.

Annars var det en medioker match de 212 på Söderslättshallens läktare bjöds på. – I första halvlek hade vi det lite jobbigt, missade för mycket. Men i andra var det mycket bättre. Då orkade de inte med oss och vi var det bättre laget.

Inför den här säsongen kom Patrik från Kävlinge till Stavsten för att utveckla sin handboll. Det har blivit några inhopp i A-laget men matchen mot Karlskrona var den första från start. Och efter den succén räknar han förstås med att få spela mer....

– Nja, jag vet inte, Johan (Nilsson) har varit ruskigt bra. Men jag hoppas ju.

Det återstår att se om det blir allsvenskan eller fortsatt division ett-spel efter jul för Stavsten. Båda vägarna kan leda till elitseriekval. Patrik vet vad han föredrar.

– Solklart allsvenskan, det vore en utmaning.

Stavstentränaren Dragan Brljevic tyckte att Patrik Sassersson var matchens lirare.

– Skönt, han visar att vi har två bra målvakter, säger Dragan som annars mest hade poängen att glädja sig åt.

Annons

Efter en bra start fram till 7"3 fick Stavsten stora problem med målskyttet. Karlskrona spelade aggressivt 3"2"1-försvar.

– Men jag tror inte att det var så mycket det. Vi tränade mot 3"2"1-försvar i går och jag tycker att vi skapar lägen men vi bränner dem.

Bakåt var det inte mycket bättre och i paus var ställningen 13"13.

– Vi är inte riktigt vakna i första halvlek och spelar inte alls det försvarsspel som jag vill se. Vi är alldeles för defensiva och båda treorna blir kvar på sex meter. De får några enkla mål på det. Men i paus snackar vi om det och i andra är det skillnad, säger Dragan.

Många spelare tog ansvar får målgörandet i Stavsten. Jonas Persson, Richard Nilsson, Mikael Olsson, Jannick Secher och Johnni Pedersen gjorde alla fyra mål.

Nu följer två riktigt tuffa matcher för Stavsten, Hästö borta på söndag och Ystad hemma på onsdag. Vinst i båda och om IFK Malmö slår Hästö i sista omgången blir det allsvenskan för Stavsten.

Dragan Brljevic vet vad som väntar Stavsten på söndag.

– Karlskronas 3"2"1-försvar är rena lekstugan jämfört med Hästös.

Jonas Gustafsson

handboll Trelleborg
handboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons