Annons

13 minuter fällde IFK- juniorerna

IFK-juniorerna sjabblade bort chansen att gå vidare till det femte och sista SM-steget, när steg fyra avgjordes i Skövde. IFK kom till spel med hela gänget spelare med elitserierutin men det hjälpte nu inte.
Sport • Publicerad 12 januari 2009

– Nej, men det är 13 olyckliga minuter mot Guif som avgör till vår nackdel, inleder Denis Bahtijarevic på väg hem från Skövde.

IFK inledde under lördagen med en skön seger över Redbergslid med 28–24 och segern gav eko i hallen.

Annons

– RIK var ju segertippat i gruppen, förtydligar Denis.

En dryg timme senare innebar ny match och nu mot Guif och IFK-arna inledde som man slutade mot RIK.

– Ja, vi spelade fantastiskt fin handboll och gick fram till 21–13 med 13 minuter kvar. Då började vi göra fel och det blev bara fel, fel och fel, nästan dundrar Denis av besvikelse.

Matcherna spelades 2x25 minuter och 21–13 blev till 23–23 som slutresultat. Något molokna gick IFK-arna till nattvila i Skövde och kanske satt besvikelsen i även i går förmiddag.

Halv elva stod hemmalaget Skövde på menyn och inte heller där räckte IFK-arna riktigt till.

– Vi föll med 21–23 och vann sedan avslutningen mot Djurgården med 28–22, fortsätter Denis.

Till sist skilde endast tre mål – till Guifs favör och Eskilstunalaget bärgade andraplatsen i gruppen främst via storsegern med 31–21 mot Skövde. – Mot RIK var alla grymt bra och det var också starkt att avsluta som vi gjorde mot Djurgården. Tyvärr är det de olyckliga minuterna mot Guif som förstör våra chanser men vi kommer igen och det är bara att köra vidare, avrundar tränaren, Denis Bahtijarevic.

Redbergslid vann gruppen före Guif och förutom dessa båda lag gick även IFK Ystad, Lugi, Heid, Sävehof, Skånela och Önnered vidare till femte SM-steget.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons