1-1 mot Danmark efter första

Mittbacken Nilla Fischer nickade in Sveriges första EM-mål i den 35:e minuten mot Danmark.
Sport • Publicerad 10 juli 2013
Nilla Fischer jublar efter sitt 1-1-mål under EM-matchen mellan Sverige och Danmark i grupp A på Gamla Ullevi i Göteborg.Foto:

Målet betyder att Sverige har 1-1 inför den andra halvleken. Ett missförstånd mellan just Fischer och Jessica Samuelsson, båda i Linköping till vardags, gjorde att Mariann Gajhede Knudsen, också Linköping, kunde komma igenom och ge danskorna ledningen i den 26:e minuten.

Senast Sverige och Danmark möttes i en tävlingsmatch var hösten 2010, då lagen spelade ett avgörande dubbelmöte om en plats i VM 2011. Sverige vann med totalt 4-3 efter förlängning.

Matchen visas i TV4 och sänds i P4 Radiosporten.

Den svenska startelvan: Kristin Hammarström - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Charlotte Rohlin, Sara Thunebro - Josefine Öqvist, Marie Hammarström, Caroline Seger, Antonia Göransson - Kosovare Asllani, Lotta Schelin.

Danmark ställer upp så här: Stina Petersen - Theresa Nielsen, Christina Ørntoft, Line Røddik, Mia Brogaard - Mariann Knudsen, Katrine Søndergaard Pedersen, Sofie Pedersen - Katrine Veje, Pernille Harder, Johanna Rasmussen.