1-0 till Sverige på Ullevi

Det svenska fotbollslandslaget vann mot Slovenien med 1–0 – men viktigare: Tobias Linderoth kunde fullfölja den halvlek han testspelade efter höftskadan. EM-biljetten är dock inte klar än.
Sport • Publicerad 26 maj 2008
Tobias Linderoth gjorde 1-0 till Sverige efter 41 minuter. Bild: ScanpixFoto:

Tobias Linderoth var tillbaka i landslaget efter sin höftskada. Det slutade med 45 minuters spel, ett mål - och en bra känsla.

- Det var tufft naturligtvis. Jag har varit borta så länge, men jag är nöjd över att det funkade, sade Linderoth till TV3.

Galatasarayspelaren fick en plats i startelvan i landskampen mot Slovenien och orkade spela hela den första halvleken han var utsedd att göra.

Stundtals lyste matchovanan igenom, men den karaktäristiska viljan fanns kvar - extra tydligt på Sveriges ledningsmål där han krigade till sig bollen tre gånger om och till slut tryckte in bollen i mål från några decimeters avstånd.

- Bollen dök upp framför mig, det var bara att sätta dit den, sade han.

Målet är Linderoths - som gjorde sin 74:e landskamp - blott andra i landslaget, och den första sedan ett mål mot Kina för över sju år sedan.

Om insatsen mot Slovenien räcker för en plats i EM-truppen är ännu oklart, landslagsledningen vill troligen vänta in tisdagen och se om det blir några komplikationer.

- Jag känner mig sliten. Det gör lite ont nu, sade Linderoth till TV3.