0-1 nästan innan matchstart för IFK

Inte nog med att IFK har det tufft i tabellbotten - man ställer oftast till det under inledningen av matcherna. Mot Laholm stod det nästan 0-1 redan innan matchstart. Åtminstone uttryckte sig tränaren Michele Liuzzi sig så efter matchen på Vångavallen:
Sport • Publicerad 17 augusti 2002

- Det är ingen engångsföreteelse utan ett mönster och det håller så klart inte att i princip ligga under innan matchen ens har börjat. 0-1 gjordes av Johan Bergman efter tre minuters spel och han blev då helt frispelad genom ett tafatt hemmaförsvar. Efter målet kom väl IFK igen till en del men målet gav helt klart gästerna råg i ryggen. - IFK hade ett bra grepp under inledningen av den andra halvleken men efter hand fick vi kontroll igen och det blev till årets skönaste seger. En verklig sexpoängare, menade en helnöjd Magnus Haglund - tränare i Laholms FK. Även om IFK höll spelet väl uppe ute på planen skapades ingen egentlig målchans under 90 minuter och visst blir Patrik Karlsson - TFF-lånet - en stor tillgång. 0-2 kom i matchens nästsista minut och då var det en frispark som nickades in av Mats Gustavsson och precis som vid 0-1 agerade man onödigt passivt i IFK-försvaret. Förlusten förankrar IFK i botten av tabellen, där just Laholm nu drog ifrån och ligger hela åtta poäng före IFK. Även om Höllviken överraskade hemma mot Lunds BK via 1-1 (1-1) verkar loppet även kört där. André Cedermarker gjorde målet till 1-0 för Höllviken medan ett långskott för Lund gav kvitteringen.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.