Annons
Sölvesborg

Lugn start på Sweden Rock

På onsdagen drog Sweden Rock igång och rent polisiärt fick festivalen en lugn start. En misshandel och några stölder anmäldes under premiärdygnet.
Sölvesborg • Publicerad 7 juni 2012

– Ur vår synvinkel har det varit en mycket lugn inledning på årets festival, säger Michael Hässelberg, polisinsatschef för Sweden Rock.

Vid 23-tiden på onsdagskvällen hade åtta personer omhändertagits för fylleri och 12 stölder ur tält och husvagnar polisanmälts.

Annons

En person har under onsdagen gripits misstänkt för misshandel. Personen som utsattes för misshandeln ska enligt polisen inte ha skadats allvarligt.

Under natten inkom anmälningar om stölder. Bland annat hade tre husvagnar på Rosenlunds camping påhälsning mellan 03 och 06 på torsdagsmorgonen. Mobiltelefoner och plånböcker stals.

Ett par plånböcker har stulits inne på festivalområdet i samband med konserter och en kvinna upptäckte att någon öppnat väskan hon haft över axeln och tagit kamera och mobiltelefon.

I anslutning till festivalen genomförde polisen även trafikkontroller längs E22, men inga fall av rattfylleri rapporterades.

Emilie Ekelund
Emilie Ekelund, Mikael Hallqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons