Annons
Sölvesborg

Campingägare släckte brand vid Sweden Rock

En snabb insats från säkerhetspersonal och ägare på Norje Boke camping hindrade en brand i en gasolflaska från att sprida sig.
Sölvesborg • Publicerad 7 juni 2012
Foto: 

Vid 18-tiden kom larmet till räddningstjänsten om en brand på Norje Boke camping, som ligger precis utanför Sweden Rockområdet. En campare skulle tända sin gasolkamin utanför sin husvagn när gasflaskan plötsligt fattade eld. Elden spred sig snabbt till förtältet.

- Som väl var hade campingen egen säkerhetspersonal som agerade snabbt och drog loss förtältet. Det var campingägaren själv som släckte branden med en handbrandsläckare, säger Ann-Sophie Jacobsson från Räddningstjänsten Västra Blekinge.

Annons

När räddningstjänsten kom till platsen återstod att ta hand om den läckande gasolflaskan och mäta så att det inte fanns ansamlingar av gas i området.

Det låter som om det hade kunnat sluta illa?

– Ja, absolut. Om personalen inte hade reagerat så snabbt hade branden kunnat sprida sig till husvagnen och vidare, så det var verkligen tur.

Tove Sundén
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons