Annons
Nyheter

”Synd att de ska flytta från Smygehamn”

Karin Midner är på besök hos folktandvården i Smygehamn med dottern Linn, åtta år. Linn har just lagat ett hål och de gillar kliniken och personalen båda två.
Nyheter • Publicerad 14 april 2012
Linn Midner, åtta år, fick en fin ödla efter att ha lagat ett hål hos folktandvården i Smygehamn. Mamma Karin Midner tycker det vore bra att ha kvar tandvården på orten.
Linn Midner, åtta år, fick en fin ödla efter att ha lagat ett hål hos folktandvården i Smygehamn. Mamma Karin Midner tycker det vore bra att ha kvar tandvården på orten.Foto: 

– Det vore synd om de ska flytta från Smygehamn, säger Karin Midner. Det är bra och praktiskt att ha folktandvården här.

Folktandvården i Smygehamn ligger i ett eget hus mitt inne i ett idylliskt villaområde i de östra delarna av orten.

Annons

Familjen Midner bor en bit utanför själva tätorten, men mamma Karin menar att dottern Linn snart skulle ha kunnat cykla själv till tandvården om den skulle få vara kvar i Smygehamn.

– Det vore praktiskt, man skulle slippa skjutsa, som man ju tvingas till om de flyttar till Trelleborg, säger hon.

Både Linn och hennes storasyster går på regelbundna besök hos folktandvården i Smygehamn.

– Det är bra här. Jag är inte rädd för att gå till tandläkaren, berättar Linn Midner, som fått en liten leksaksödla som belöning för att hon klarade behandlingen så fint.

Karin Midner berättar att familjen bott i sin nuvarande bostad i tolv år och att en del av beslutet att flytta hit var att det fanns service inom räckhåll.

– Man vill ju ha tillgång till saker även om man bor på landet, säger hon. Jag tycker om att det är nära till det mesta.

Men om beslutet blir verklighet tvingas familjen Midner och alla andra patienter hos folktandvården i Smygehamn åka till Trelleborg för behandlingar.

– Det vore dåligt, menar Karin Midner.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons