Annons
Nyheter

Smygebo vill ha tillbaka skylt för turistfoton

Kommunen planerar att sätta upp en ny skylt med vägvisare vid Smygehuk. Men att den ska visa till kommunens vänorter upprör smygebon Rune Hansson.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2009
Foto: 
Foto: 

SMYGEHAMN. – Det finns väl inga turister som vill fotografera sig vid en skylt som visar till Holbaek, Sassnitz, Hammerfest och de andra vänorterna, menar han.

Istället vill Rune Hansson ha en skylt som liknar den skylt som satt vid Smygehuk tidigare, med vägvisare till storstäder och Treriksröset.

Annons

– Jag har förstått att skylten med vänorterna redan är beställd. Därför är mitt förslag att man sätter upp skylten med vänorterna på Algatan vid Valen i Trelleborg. Den skylt som står där i dag och pekar mot storstäder och Treriksröset kan man istället sätta vid Smygehuk.

Staffan Stål på tekniska förvaltningen menar dock att det är svårt att sätta vägvisaren från Valen i Smygehamn.

– Avstånden är ju uträknade från den plats där den står idag, säger han.

Enligt Staffan Stål har politikerna beslutat att skylten med vägvisning till vänorterna ska sättas upp.

– Argumentet var att man redan har avstånd och riktning till storstäderna i kompassrosen vid Smygehuk, säger Staffan Stål.

Rune Hansson köper dock inte den förklaringen.

– För att kunna fotografera sig med de vägvisarna måste man ju lägga sig ned och bli avbildad ovanifrån. Vem vill göra det? frågar han sig.

Rune Hansson tycker inte heller att det är något större problem att avstånden på skylten som står vid Valen inte skulle stämma om skylten sattes upp i Smygehamn.

– Det skiljer inte mycket. Det tror jag inte turisterna skulle bry sig om, säger han.

Lucas Dietrichson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons