Annons
Nyheter

Små grodorna har fått nya dammar i Smyge kärr

Länsstyrelsen är nöjd med hur det lokala naturvårdsprojektet Smyge kärr genomförts. Kommunen får bidrag med 239 500 kronor till projektet.
Nyheter • Publicerad 29 september 2010
Så här såg det ut när Sten-Arne Bodeborn grävde ut dammarna i Smyge kärr 2008.
Så här såg det ut när Sten-Arne Bodeborn grävde ut dammarna i Smyge kärr 2008.Foto: 

Det var redan 2006 som länsstyrelsen beslöt att stödja projektet vid Smyge kärr. Syftet var att ge groddjur bättre förutsättningar och öka antalet strandpaddor och vattensalamandrar i området.

Rent praktiskt har det handlat om att inventera flora, bottenfauna, grod- och kräldjur samt återinventera strandpadda och större vattensalamander.

Annons

Sly har röjts undan i kärret och fem småvatten har grävts upp för groddjuren. Dessutom har både ägg och yngel av strandpadda planterats ut på området.

Ett fårstängsel har satts upp och området har börjat betas. Pengarna har även räckt till en broschyr över området och till att sätta upp informationsskyltar.

175 000 kronor har redan betalats ut, men nu får kommunen även resten av bidraget från länsstyrelsen.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons